Un antrenor spaniol de fotbal a murit din cauza coronavirusului la doar 21 de ani!

Publicat: 16/03/2020 | 19:22

Francisco Garcia, cel mai tânăr antrenor de fotbal din Spania, a murit după ce a fost diagnosticat cu coronavirus. Tânărul sportiv suferea, de asemenea, și de leucemie. Acesta a aflat de ambele boli când a mers la spital în urmă cu o săptămână. El a decedat ieri, 15 martie.

Francisco Garcia, care a condus echipa de juniori a clubului din Malaga, Atletico Portada Alta, a fost dus la spital cu simptome severe ale virusului la începutul săptămânii trecute. Dar, când a sosit, medicii i-au identificat și cancerul de sânge mortal. Aceștia au spus că ar fi supraviețuit dacă nu sufera de afecțiunea preexistentă.

Spania a declarat o stare de urgență săptămâna trecută, în timp ce intensifica eforturile pentru a opri răspândirea bolii. Este cea de-a doua țară europeană cea mai grav lovită, care a raportat peste 8.000 de cazuri și 297 de morți.

Fracisco Garcia este considerat a fi cea mai tânără victimă a coronavirusului și a cincea persoană din regiunea Malaga care a murit din cauza bolii.

Ziarul spaniol El Mundo a raportat decesul, precizând că leucemia nu a fost detectată până când a fost dus la spital cu simptome de coronavirus.

„S-a dus la spitalul clinic, gândindu-se că are o răceală rea”, a spus o sursă pentru ziar, dar au ajuns să detecteze pneumonie.

Medicii au făcut nenumărate teste și, pe lângă faptul că au confirmat că are coronavirus, s-a aflat că a avut leucemie. A luptat câteva zile și a murit în sfârșit duminică.”, potrivit surselor.

Clubul sportiv la care profesa Garcia i-a adus un omagiu ieri, 15 martie.

„Din Atletico Portada Alta vrem să exprimăm cele mai profunde condoleanțe familiei, prietenilor și rudelor antrenorului nostru Francisco Garcia care ne-a părăsit, din păcate, astăzi. Ce facem fără tine acum, Francis? Da, ai fost întotdeauna cu noi sau oriunde a fost nevoie, ajutând. Cum vom continua să cucerim kilometri în ligă? Nu știm cum, dar o vom face, pentru tine. Nu te vom uita niciodată, odihnește-te în fenomenul păcii, ne vedem curând.”, au transmis colegii de breaslă ai antrenorului.