Un angajat al unei școli gimnaziale din Iași a fost infectat cu noul coronavirus. Măsurile luate pentru protecția elevilor

Publicat: 02/06/2020 | 07:10

Școala gimnazială ”Titu Maiorescu” din Iași a înregistrat primul caz de infecție cu noul coronavirus, un angajat care a contractat virusul intrând în contact atât cu conducerea instituției, cât și cu mai mulți membri ai personalului.

Din primele informații, reiese că respectivul angajat s-ar fi infectat după ce ar fi intrat în contact cu o persoană care lucrează la Băile de tratament din Nicolina. În astfel de condiții, pentru a fi asigurată protecția împotriva răspândirii infecției cu COVID-19, elevii și profesorii nu vor participa, fizic, la cursurile de pregătire, o anchetă epidemiologică fiind în curs de desfășurare.

„La Școala „Titu Maiorescu” din Iași, în urma unui test PCR pentru COVID-19, avem confirmarea primului caz pozitiv. Persoana respectivă a intrat în contact cu un coleg a cărui soție este confirmată pozitiv. Ținând cont de gravitatea situație, am recomandat și solicitat ca atât profesorii, cât și elevii să nu participe fizic la cursurile de pregătire care încep mâine, pe 02.06.2020, până la clarificarea întregului context epidemiologic”, a declarat profesorul Laviniu Lăcustă, potrivit informațiilor furnizate de bzi.ro. (CITEȘTE ȘI: DUPĂ BORIS JOHNSON, UN ALT PREMIER ARE CORONAVIRUS!)

Reacție după primul caz de infecție cu COVID-19 la școala gimnazială din Iași: ”O aventură care poate avea consecințe grave”

Infectarea angajatului școlii gimnaziale ”Titu Maiorescu” din Iași ridică numeroase semne de întrebare, iar profesorul Laviniu Lăcustă insistă asupra ideii că pericolul reprezentat de noul coronavirus nu poate fi neglijat.

Totodată, se solicită MEC și Guvernului României să ia toate măsurile necesare pentru ca elevii și profesorii să nu fie aruncați ”într-o aventură” care, într-un final, poate avea consecințe foarte grave.

”Ne întrebăm însă, dacă sindicatul nostru nu ar fi avut contractul cu Laboratoarele Praxis pentru testele COVID-19, care ar fi putut fi consecința prezenței la școală a cel puțin unei persoane infectate. USLIP IAȘI își reafirmă punctul de vedere că indiferent de măsurile pe care le-am lua, nu poate fi ignorat pericolul care poate veni din exteriorul unităților școlare. Solicităm MEC și Guvernului României să nu arunce elevii, profesorii și familiile lor într-o aventură care poate avea asupra acestora consecințe foarte grave”, a mai spus  profesorul Laviniu Lăcustă. (VEZI ȘI AICI: FOCAR DE INFECȚIE LA SPITALUL JUDEȚEAN CRAIOVA. 6 CADRE MEDICALE INFECTATE CU COVID-19)