Un angajat al Primăriei Bacău a fost încătușat! Ce nereguli au descoperit polițiștii în declarația pe propria răspundere

Publicat: 09/04/2020 | 14:57

Un angajat al Primăriei Bacău a fost încătușat de doi polițiști care l-au pus la pământ după ce au descoperit nereguli în declarația pe propria răspundere. Bărbatul nu era singur pe stradă, ci împreună cu o colegă de serviciu, care a încercat să îi ia apărarea. Atât bărbatul încătușat, cât și femeia a primit câte 2.500 de lei amendă.

Citește și: Polițist din Bacău, testat pozitiv cu noul coronavirus. Cine l-ar fi infectat pe agentul rutier

Un angajat al Adăpostului de câini al Primăriei Bacău a fost încătușat de polițiști

Un bărbat de 45 de ani, angajat la Adăpostul de câini al Primăriei Bacău, a fost încătușat după ce el și colega s-au întâlnit cu un echipaj de poliție de mai multe ori în aceeași zi, plimbându-se printr-un cartier din oraș. Dacă prima dată oamenii legii i-au iertat, atunci când au fost văzuți din nou, individul a devenit recalcitrant, motiv pentru care a fost nevoie să i se pună cătușe. Un martor a filmat întreaga scenă și a publicat-o pe YouTube.

Află și: O RECUNOAȘTEȚI? Un fost model de succes este acum asistent medical pe ambulanță

Cătălina Păduraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bacău, a oferit o declarație în care a explicat cum s-a petrecut incidentul nefericit.

“Un echipaj mixt format dintr-un polițist de ordine publică și polițist local, în timp ce desfășurau activități de patrulare pe strada Constructorului din Bacău au observat in jurul orei 14:20 două persoane care se deplasau pedestru. În jurul orei 18:30, cei doi au fost recunoscuți de polițiști pe o altă stradă din Bacău, fapt pentru care au procedat la legitimarea acestora și verificarea respectării prevederilor ordonanțelor militare (n.r.: emise pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus).

În acest sens, polițiștii au constatat că cei doi dețineau declarații pe propria răspundere, întocmite incomplet, respectiv, fără a fi specificată data, motivul deplasării și aveau lipsa semnături. Fiind întrebați despre motivul pentru care se aflau pe strada, aceștia au motivat că merg să ridice un colet cu alimente. Polițiștii le-au explicat celor două persoane depistate că nu dețin formulare completate corect și că trebuie să limiteze ieșirile din locuința dacă nu sunt urgente. După câteva minute după ce polițiștii s-au despărțit de cei doi, i-au identificat din nou în dreptul unui imobil de pe strada Constructorului având asupra lor o tabletă. La vederea polițiștilor, bărbatul a devenit recalcitrant, manifestându-se deranjat de faptul că era interpelat de echipajul de poliție, fapt ce a necesitat încătușarea acestuia și conducerea la sediul poliției. Având în vedere că cei doi se aflau la o distanță de 3 km de locuința, iar până în acel loc erau două supermarketuri de unde ar fi putut achiziționa alimente, au fost sancționați contravențional, conform Ordonanței Militare Nr. 3/2020 cu amenzi în valoare de 2.500 de lei fiecare”, a declarat Cătălina Păduraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bacău.

Nu rata: Anunțul făcut de Papa Francisc. Ce este și cum a apărut coronavirusul, de fapt

Citește și: “Virusologii chinezi au inventat coronavirusul”. Ultima teorie a conspirației, lansată de un renumit medic german