Un ambulanțier din Suceava a murit din cauza coronavirusului: ”Suntem în stare de șoc!”

Publicat: 07/04/2020 | 21:06

Un ambulanțier de la Stația Suceava a Serviciului de Ambulanță Județean, Cristian Stupiuc, a murit, marți, din cauza coronavirusului. Bărbatul avea 53 de ani.

Potrivit colegilor, în urmă cu circa două săptămâni, bărbatul s-a simțit rău și a plecat acasă. Pe 23 sau 24 martie, acesta a mers la Direcția de Sănătate Publică Suceava și, pentru că avea simptome sugestive pentru infecția cu coronavirus, a fost testat. În data de 30 martie a fost confirmat pozitiv, dar din păcate nu a mers la spital, încrezător că organismul său va învinge coronavirusul.

În ultimele zile, însă, starea de sănătate i s-a agravat și marți, 7 aprilie, a murit. (CITEȘTE ȘI: SALVATOR ÎN PRIMA LINIE, LA 80 DE ANI: ”NU MI-E TEAMĂ. NU MI-E TEAMĂ ABSOLUT DELOC”)

„Suntem în stare de șoc, am pierdut un coleg foarte drag și nu ne vine să credem”, ne-a declarat doctorul Adrian Săraru, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Suceava pentru monitorulsv.ro.

El a mai spus că medicii de la Ambulanță au vorbit zilnic cu colegul lor confirmat pozitiv și i-au făcut recomandările medicale corespunzătoare stării lui: „Fac un apel la toți cei care se simt rău, să meargă la spital sau să ia legătura cu medicul de familie, să urmeze tratamentul recomandat”.

Cristian Stupiuc lucra la Ambulanța Suceava de peste 20 de ani, la fel ca și tatăl lui, de asemenea ambulanțier la SAJ Suceava.