Un alt spital din Suceava a intrat în carantină! O parte din personalul medical depistat pozitiv va rămâne în spital şi va avea grijă de pacienţi

Publicat: 08/04/2020 | 23:32

Încă un spital din Suceava întră în carantină. Majoritatea pacienţilor şi angajaţilor au fost confirmaţi cu virusul COVID-19.

Spitalul de Îngrijiri Paliative Ilişeşti a intrat, de miercuri, în carantină, informează Mediafax. Dintre cei 41 de pacienţi aflaţi în spital, 31 au fost depistați pozitivi, iar din cei 52 de angajați, 28 au fost infectați. (CITEȘTE ȘI: IMAGINE IMPRESIONANTĂ. UN MEDIC DETAȘAT ÎN “IADUL” DE LA SUCEAVA ȘI-A REVĂZUT FETIȚA DUPĂ 10 ZILE, DE LA DISTANȚĂ)

„Au fost mai multe cadre medicale şi pacienţi depistaţi pozitiv şi s-a luat decizia carantinării. O parte din personalul medical depistat pozitiv, care este asimptomatic, va rămâne în spital şi va avea grijă de pacienţi”, a declarat, pentru Mediafax, directorul DSP Suceava, Manuela Trifan.

Potrivit directorului DSP Suceava, atât pacienţii, cât şi cadrele medicale sunt fie asimptomatici, fie au forme uşoare de boală. Astfel, în spital au rămas 28 de angajaţi care se vor ocupa, în continuare, de îngrijirea pacienţilor. (VEZI ȘI: ASISTENTĂ DIN SUCEAVA, DEZVĂLUIRI CU OCHII ÎN LACRIMI DESPRE UN PACIENT TESTAT POZITIV CU COVID-19: „VĂ ROG FRUMOS, AJUTAŢI-MĂ CĂ NU MAI POT!”)

„Am considerat că aceasta este cea mai bună soluţie atât din punct de vedere epidemiologic, cât şi pentru familiile personalului medical depistat pozitiv. Deschiderea a venit şi din partea lor să se procedeze aşa”, a declarat Manuela Trifan.