Un alt pacient a murit în urma incendiului de la „Matei Balș”. Bilanțul a ajuns la 24 de morți

Publicat: 06/03/2021 | 14:16

Un alt deces a fost raportat, în urma incendiului de la „Matei Balș”. În total, până acum, 24 de oameni au decedat. Ultimul deces a fost înregistrat pe 2 martie.

Potrivit Gândul.ro, că este vorba de un bărbat în vârstă de 60 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au solicitat efectuarea unei necropsii pentru a stabili cauza morții și eventuala legătură între incendiu și decesul pacientului.

Incendiul de la Institutul ”Matei Balș” a izbucnit pe data de 29 ianurie, în jurul orei 5 dimineața, la parterul unității spitalicești care tratează bolnavii infectați cu virusul COVID-19.  Focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme COVID medii și severe, ținuți pe masă de oxigen. Trei bolnavi au decedat carbonizați, iar cea de-a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat.

Incendiul de la ”Matei Balș” este a doua tragedie care se produce într-un spital din România în interval de câteva luni, după incendiul din noiembrie care a mistuit secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, acolo unde au murit 10 oameni.

CITEȘTE ȘI: Încă o martoră a incendiului de la Matei Balș face declarații despre tragedie: „Am auzit țipete și am sărit din pat!”