Un alt medic care lupta contra coronavirusului a murit în Wuhan, orașul chinez din care s-a răspândit virusul!

Publicat: 03/03/2020 | 17:37

Dr. Mei Zhongming, în vârstă de 57 de ani, a fost declarat mort de Spitalul Jinyintan din Wuhan astăzi la prânz, la ora locală, după ce „eforturile de salvare totală au eșuat”, a spus Spitalul Central Wuhan, unde a lucrat, potrivit Daily Mail.

Dr Mei s-a specializat în tratarea bolilor oculare și a lucrat la Departamentul de Oftalmologie de la Spitalul Central Wuhan, de la absolvirea universității, în anul 1986.

„El a fost serios și responsabil pentru munca sa, a acționat cu răbdare și cu atenție cu pacienții săi și a adus contribuții importante la construcția și dezvoltarea disciplinei sale”, a declarat astăzi spitalul într-un comunicat publicat pe contul său oficial de Weibo, o platformă de mesagerie.

Dr. Mei a lucrat în același departament ca Dr. Li, medicul care a fost pedepsit pentru că a sunat alarma asupra focarului de coronavirus înainte de a se răspândi și care a murit de Covid-19 luna trecută. Cel puțin 26 de cadre medicale din China au murit în timp ce luptau împotriva contagiunii.

„Exprimăm sincere condoleanțe trecerii tovarășului Mei Zhongming din spitalul nostru și extindem profund simpatia familiei sale”, au declarat reprezentanții spitalului din Wuhan.

De asemenea, spitalul nu a explicat când a fost diagnosticat doctorul Mei cu coronavirus.