Un alt medic a fost răpus de coronavirus: ” Este al treilea coleg cu COVID pe care-l pierdem într-o lună. Trebuie să ne vaccinăm”

Publicat: 29/12/2020 | 20:19

Un alt medic a fost răpus de coronavirus. Mihaela Covrig era preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din judeţul Neamţ și activa, de asemenea, în cadrul Colegiului Medicilor.

Mihaela Covrig, în vârstă de 63 de ani, a fost diagosticată pozitiv cu noul coronavirus săptămâna trecută. Medicul a fost internat, inițial, la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ. Ulterior, ea a fost transferată la o clinică din Iași. Din păcate, însă, starea ei de sănătate s-a înrăutățit, iar colegii ei nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Mihaela Covrig este al treilea medic din judeţul Neamţ care a pierdut lupta cu COVID-19, după medicul de familie Mihaela Puiu şi chirurgul Iosif Koszeghi.

„Avea şi alte probleme de sănătate, dar era sub tratament. Pe 27 decembrie, a fost intubată şi astăzi (28 decembriie – n. red.) a murit. Este al treilea coleg cu COVID pe care-l pierdem într-o lună, trebuie să ne vaccinăm”, a declarat, pentru mesagerulneamt.ro, Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar al Spitalului Judeţean Neamţ.

Mihaela Covrig era medic de familie în comuna Dobreni. Născută în Piatra-Neamț, ea a absolvit UMF Iași în anul 1982. Mihaela Covrig era reprezentantul vocal al medicilor de familie din județul Neamț, ale căror interese profesionale le-a susținut și apărat cu fermitate atât ca președinte al Patronatului Medicilor de Familie Neamț, cât și de la vârful Colegiului Medicilor Neamț.