Un alt medic a decedat din cauza infecție cu virusul SARS-CoV-2. „A pus binele pacienţilor înaintea binelui propriu”

Publicat: 22/11/2020 | 13:39

Bilanțul decesele în rândul medicilor continuă să crească. Un alt cadru medical s-a stins din viață în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2. Este vorba despre Sabina Viorica Ileana Moca, medic la secţia de Medicină Internă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva.

Femeia a decedat după ce a fost infectată cu noul coronavirus. Vineri, a fost condusă pe ultimul drum de către colegi, a informat conducerea SJU Deva. Este al treilea deces în județul Hunedoara, în rândul medicilor. (CITEȘTE ȘI: DOLIU ÎN LUMEA MEDICALĂ. LEONORA TRIPA A MURIT DUPĂ CE S-A INFECTAT CU SARS-COV-2. DEȘI SUFEREA DE O BOALĂ INCURABILĂ, S-A LUPTAT DIN PRIMA LINIE CU VIRUSUL INVIZIBIL)

 „A fost o colegă minunată, modestă şi amabilă cu toată lumea. Când spitalul a fost carantinat şi a fost nevoie să facem echipe de medici care să se ocupe de pacienţii internaţi cu această cumplită boală, Sabina a răspuns prezent, punând binele pacienţilor înaintea binelui propriu. Am condus-o azi pe ultimul drum, dar o vom păstra mereu în memorie ca o bună colegă, veselă şi plină de viaţă”, se arată într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a SJU Deva.

Al treilea medic din judeţul Hunedoara care îşi pierde viaţa din cauza virusului

Sabina Viorica Ileana Moca este cel de-al treilea medic din judeţul Hunedoara care îşi pierde viaţa după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19, scrie publicația renasterea.ro. În aprilie doctoriţa Mirela Feier, de la Spitalul Brad, şi în 13 noiembrie, medicul primar pediatru Emilia Biber, de la Spitalul Municipal Hunedoara, au decedat din aceeaşi cauză. (VEZI ȘI: NOI INFORMAȚII DESPRE MEDICUL CĂTĂLIN DENCIU. NELU TĂTARU: EXISTĂ POSIBILITATEA DETUBĂRII LUI LA SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE)

Doctorul Sabina Viorica Ileana Moca a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din Timișoara în 1985, specializarea Medicină Generală. Ulterior a obținut competență în planificare familială și a lucrat în Spitalul Județean de Urgență Deva din 1996.

 

Citește și...