Un alt județ din România impune obligativitatea de a purta mască de protecție la ieșirea din casă

Publicat: 05/04/2020 | 12:28

După Galați, Vaslui este următorul județ care impun cetățenilor ca atunci când ies din casă să poarte mască de protecție. Pe străzi aceștia trebuie să aibă nasul şi gura acoperite cu orice materiale textile, au decis membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Potrivit prefectului judeţului Vaslui, Mircea Gologan, măsura va intra în vigoare începând cu data de 6 aprilie. (CITEȘTE ȘI: ROMÂNIA ÎNCEPE PRODUCȚIA DE MĂȘTI! DIN 15 APRILIE, VOR FI SUFICIENTE PENTRU MEDICI ȘI PENTRU POPULAȚIE)

„Am decis obligativitatea utilizării de măşti sau alte mijloace de protecţie, fulare, eşarfe, pentru acoperirea zonei feţei în locurile publice şi în spaţiile comerciale. Nasul şi gura trebuie să fie acoperite, astfel încât dacă persoanele tuşesc sau strănută să nu îi afecteze pe ceilalţi”, a declarat duminică, pentru Agerpres, prefectul Mircea Gologan. (VEZI ȘI: SITUAȚIE ALARMANTĂ ÎN ȚĂNDĂREI, JUDEȚUL IALOMIȚA. ARMATA VERIFICĂ IZOLAȚII LA DOMICILIU: ”ESTE O BOMBĂ CU CEAS!”)

De asemenea, potrivit deciziei luate în cadrul CJSU Vaslui, administratorii de magazine, şantiere sau alte spaţii în care populaţia are acces, dar şi cei care îşi desfăşoară activitatea în instituţiile publice pot fi sancţionaţi dacă permit accesul cetăţenilor care nu sunt protejaţi.