Un adolescent din Craiova și-a transformat Dacia 1300 veche într-o limuzină de lux. Cum arată bolidul acum

Publicat: 25/12/2019 | 10:48

Are doar 18 ani, dar este pasionat de inginerie electronică. Eleva în clasa a XII-a la Colegiul Național Carol I din Craiova, Mihnea Dinică a investit 3.500 de euro în Dacia 1300 a bunicilor, veche de… 45 de ani.

Totul a durat cinci ani de zile, însă Mihnea Dinică se dovedește a fi mândru de realizarea sa. Mașina are acum geamuri electrice, comandă vocală, senzor de parcare și cameră video pe bord. Plus volan de Duster.

”Volanul este de Duster, îmbrăcat în piele, ceasurile de bord sunt de Logan, adaptate pentru acest model de Dacia. Luminile sunt schimbate, patru geamuri electrice, navigație. Manetele de la ștergătoare și luminile sunt tot adaptate de la Logan”, spune Mihnea Dinică, potrivit libertatea.ro. „Mi se pare amunzant când merg la şcoală şi parchez lângă o Panamera sau alte maşini de 70-80 de mii de euro. Şi eu cu Dacia asta a mea…”, mărturisește tânărul.

”Bunicilor le-a plăcut transformarea”

Bunicii au fost, la rândul lor, peste măsură de încântați de cum arată acum bătrâna Dacie 1300. Au trăit o surpriză teribilă, fiindcă nu s-ar fi așteptat la o astfel de transformare în bine a autoturismului.

Până acum două luni investiţia se ridica la 3 mii de euro. Acum, să zicem că ajunge pe la 3.500, cu tot ce am mai schimbat. Încerc să mă finanţez cât de mult singur, dar ajută şi toată familia, de la bunici la părinţi, mătuşi… Bunicilor le-a plăcut transformarea, a fost o surpriză pentru ei. Nu se aşteptau să iasă la aşa nivel, să spunem, faţă de original, ce ştiau ei că este maşina pe care o aveau de nouă. Părinţii, cred, ar fi preferat să-mi iau, ca toată lumea, o maşină normală, o maşină nouă. Asta a fost o pasiune, cât şi o provocare pentru mine. Am vrut să-mi demonstrez că pot să fac aşa ceva de unul singur”, a mai spus tânărul.