Un adolescent de 15 ani din Harghita a înjunghiat un curier și a fugit. Tânărul a fost prins abia după două săptămâni

Publicat: 22/01/2020 | 17:10

Polițiștii din Harghită anunță că au prins un adolescent de 15 ani din Bălan, bănuit că a ademenit un curier într-o anumită zonă orașului, l-a înjunghiat în gât și a fugit cu un colet în care erau 4 telefoane.

Ancheta a început în 6 ianuarie, când la 112 a fost sesizat faptul că un curier a fost victima unei agresiuni, la periferia oraşului Bălan. Poliţiştii au stabilit că victima a fost ademenită în zona respectivă telefonic de un necunoscut care şi-a declinat o identitate falsă. Persoana care a ademenit curierul a preluat un pachet, iar în timp ce curierul introducea datele privind predarea coletului, necunoscutul l-a înjunghiat cu un cuțit în gât și a fugit, fără să plătească aproape 3.000 de lei pe colet, care conţinea 4 telefoane mobile.

Medicii de pe ambulanţă au dus curierul la Spitalul Judeţean Miercurea Ciuc, unde a și fost operat.

„Primele ore, ce au cuprins cercetarea la faţa locului şi alte activităţi operative specifice, a căror derulare profesionistă şi rapidă a fost esenţială pentru alegerea direcţiei corecte în anchetă, au făcut posibilă iniţierea unor măsuri poliţieneşti de natură să contureze profilul posibilului autor. Au urmat zile întregi şi chiar nopţi de cercetări şi investigaţii complexe, asupra cărora poliţiştii mai multor structuri, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita şi al Ministerului Afacerilor Interne, s-au aplecat cu profesionalism şi devotament, în scopul stabilirii identităţii autorului şi documentării activităţii infracţionale a acestuia. În primă fază, poliţiştii au pornit de la un mănunchi destul de bogat de posibili autori şi un bagaj mult prea sărac de probe, însă dedicat şi cu perseverenţă, au reuşit să schimbe balanţa dintre acestea”, arată polițiștii.

Suspecţii au fost eliminaţi unul câte unul, până când a rămas doar un adolescent de 15 ani. Poliţiştii au făcut percheziții și au găsit cele 4 telefoane. Adolescentul a fost inițial reținut pentru 24 de ore, acuzat de tâlhărie calificată, iar marți a primit mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. El riscă închisoare până la 10 ani.