UMPMV, cadou de 1 iunie pentru copiii cu dizabilități din România

Publicat: 02/06/2020 | 20:14

Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” a reușit să aducă bucurie copiilor cu dizabilități din România. Copii din cadrul Asociației copiilor cu handicap fizic România au avut  parte de o surpriză de 1 iunie și s-au bucurat de mici cadouri.

Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” a avut grijă ca ziua de 1 iunie să fie o sărbătoare și pentru copiii cu dizabilități din cadru asociației, așa că mai mulți voluntari au mers la centrele în care se află copiii și au donat o mulțime de fructe proaspete. Mai exact, donația a constat în mure, căpșuni cireșe și afine, fiecare fruct în cantitate de 2400 de caserole. (CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS, MESAJ PENTRU COPII DE 1 IUNIE. “ANUL ACESTA…” CE INVITAȚIE LE-A FĂCUT ȘEFUL STATULUI)

„Am aflat de la colegii noștri de la Asociația copiilor cu dizabilitati că sunt peste 800.000 de persone cu dizabilități, de fapt sunt și mai mulți peste 1 milion dar nu sunt înscriși. Invităm persoane fizice și mai ales juridice cu posibilități să ajute în general copiii și mai ales pe acești copii cu nevoi speciale.” , a fost îndemnul lui Gabriel Oprea, în urma acțiunii desfășurate.

Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” nu se afla la prima inițiativă de acest fel. Acțiunile caritabile au început atunci când UMPMV a donat către centrele de zi din țară, care se ocupă de recuperarea copiilor cu dizabilități, calculatoare, imprimante, laptopuri și produse de birotică. (VEZI ȘI: AU FOST PUBLICATE MĂSURILE DE RELAXARE DE LA 1 IUNIE. TERASELE ȘI PLAJELE SE DESCHID, NU ȘI RESTAURANTELE)

De asemenea, de-a lungul timpului și mai ales în această perioadă dificilă au mai fost donate și produse alimentare: fructe și legume proaspete, făină și alimente care să îi ajute să se descurce în aceste momente. Săptămâna trecută, o tonă de căpșuni au fost donate copiilor cu dizabilități din București, dar și la Spitalul de copii cu boli neuropsihomotorii.