Umilitor! Ce pensie primește Mirabela Dauer, după zeci de ani de carieră: „Probabil atât meritam”

Publicat: 27/02/2020 | 14:18

Mirabela Dauer este una dintre cele mai bune și apreciate voci din Generația de Aur a artiștilor care ne fac cinste că suntem români. După zeci de ani de carieră, oamenii s-au așteptat să audă că statul o recompensează îndeajuns pe artistă, dar realitatea este cu mult mai crudă decât s-ar fi gândit oricine. 

La cei 70 de ani ai săi, Mirabela Dauer se poate lăuda cu o carieră extrem de frumoasă, cu peste 40 de albume scoase, sute de spectacole și mii de fani care o iubesc și o apreciază. După ani de carieră, îndrăgita artistă a ajuns în punctul în care să scoată la lumină detalii dureroase din viața ei. Mai exact, pensia pe care o primește lunar, din partea statului, informează playtech.ro.

Deși toți se așteptau să fie vorba de o sumă colosală, realitatea este alta. Pensia pe care o primește Mirabela Dauer este una extrem de mică. Mai exact, vedeta trebuie să se descurce, lunar, cu doar 760 lei. Da, ați auzit bine! După ani de carieră, vocea de aur a României este umilită cum nu se poate mai rău. Cu toate acestea, senină și sinceră ca de fiecare dată, Mirabela Dauer nu se plânge și chiar spune, din tot sufletu, că sunt oameni mult mai necăjiți, care o duc mult mai rău decât ea.

„760 de lei este pensia mea, dar nu mă plâng. Nu e normal, dar nu am ce face. Sunt la ţară bătrâni care au 100 de lei. M-am născut în ţara asta, iubesc România, dar păcat că este locuită. Probabil atât meritam şi atât mi-au dat. Ce mare brânză? M-am văitat eu vreodată? Şi nici n-am să mă vait. Mie nu-mi place să mă vait. Asta e. Mă duc, muncesc, alerg, cânt frumos. Vine lumea la spectacol şi asta e. Nu îmi place să mă vait pentru că vreau să-ţi spun o chestie. În ţara asta sunt oameni mult mai amărâţi ca noi, înmiit mai amărâţi ca noi. Şi lumea ne iubeşte aşa cum suntem noi, să venim la televizor să cântăm, să facem haz de necaz. Lumea nu trebuie să ştie amărăciunile noastre. Venim aici să ne văităm şi să plângem? Nu. Venim să facem sufletul frumos. Să ne iubească lumea aşa cum suntem”, a declarat Mirabela Dauer, în urmă cu ceva timp.