Uluitor! Mai mulți români au devenit milionari, după ce au păcălit americanii cu anunțuri false în online

Publicat: 15/06/2020 | 20:53

Un grup de români este judecat în Statele Unite, după ce au păcălit timp de mai mulți ani americanii cu anunțuri false. Majoritatea dintre ei și-au recunoscut faptele și își așteaptă pedeapsa.

Tinerii descoperiți de autoritățile americane făceau parte dintr-o rețea internatională ce înșela clienți din Statele Unite, luându-și identitatea unor americani.

Bărbații organizau totul în cele mai mici detalii, arată documentele depuse la instanță. Banii obținuți ilegal erau convertiți în monede virtuale, trimiși în conturi din străinătate și convertiți la loc în cash.

CITEȘTE ȘI: Îngrozitor! Un bebeluș este în stare gravă la spital în Galați, după ce tatăl lui l-a mușcat și l-a bătut

Un inculpat român a gestionat, numai el singur, transferuri de 1,8 milioane de dolari.

Din rețea fac parte, în total, 20 de persoane. 15 au pledat deja „vinovat”, doi vor fi judecați la toamnă, iar trei sunt dați în urmărire.

CITEȘTE ȘI: Vești bune pentru fanii filmului „Avatar”! Au fost reluate filmările pentru a doua parte a blockbusterului

Printre cei menționați de documentele justiției americane că au pledat vinovat se numără Bogdan-Ștefan Popescu, 30 de ani, Liviu-Sorin Nedelcu, 34 de ani, Vlad-Călin Nistor, 33 de ani, Beniamin-Filip Ologeanu, 30 de ani, Adrian Mitan.

„Aceștia sunt artiști ai escrocheriilor care se ascund în spatele tehnologiei ce le permite să jefuiască victime nevinovate din SUA”, a declarat un oficial din poliția statului Kentucky.

Șase dintre cei puși sub acuzare au fost arestați în România și extrădați.

CITEȘTE ȘI: Se pregătesc noi restricții în România după ce a crescut numărul de infectări cu noul coronavirus! Avertismentul lansat de Nelu Tătaru