Ultimă oră! Un profesor din Iași, care a fost supraveghetor la prima probă de la BAC 2020, confirmat cu COVID-19

Publicat: 25/06/2020 | 15:34

Este alertă în Iași, după ce un profesor supraveghetor la prima probă de la Bacalaureat 2020 a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Acesta a făcut parte din comisia de suraveghere la Liceul Pedagogic „Vasile Lupu”, din Iași.

Luni, profesoara a participat la prima probă de BAC pe post de supraveghetor în sala de examen. Astăzi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Luciana Antoci, a declarat, pentru AGERPRES, că profesoara a fost confirmată cu COVID-19.

CITEȘTE ȘI: Cum s-a răzbunat această femeie din Arad pe maşina fostului iubit, după ce a părăsit-o. Râzi cu lacrimi. FOTO

„Este vorba despre un cadru didactic care a fost în Centrul de examen nr. 8, luni, la prima probă. Luni dimineaţă, a trecut de filtrul epidemiologic, având temperatura sub 37,3 grade, a depus declaraţie pe proprie răspundere conform căreia în familie nu are pe nimeni bolnav şi nu a intrat în contact cu cineva confirmat. De altfel, s-a simţit bine pe toată perioada probei. Luni, spre seară, a început să se simtă rău, marţi a fost la clinică pentru a fi testată. Rezultatul a fost pozitiv, a declarat Luciana Antoci, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

CITEȘTE ȘI: Jurnalistul de investigație Silviu Mănăstire intervine în scandalul interlopilor infiltrați în Poliția Locală: ”A existat o grupare interlopă de trafic de droguri de mare risc”

Imediat după confirmare, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică.

„Cadrul didactic şi profesorul cu care a supravegheat în aceeaşi sală nu au mai intrat în comisie. Ancheta epidemiologică făcută de DSP Iaşi a arătat faptul că regulile şi procedurile au fost respectate în acel centru de examen, motiv pentru care au continuat celelalte probe ale examenului de Bacalaureat”, a precizat Luciana Antoci.

CITEȘTE ȘI: Telenovela Vulpița și Viorel, trasă la indigo la Constanța! Viorica a rămas singură cu copilul după ce soțul, fost proxenet, a băgat divorț