Ultimă oră! Șapte persoane din cadrul Ambasadei României în Republica Franceză au fost testate pozitiv cu COVID-19

Publicat: 30/03/2020 | 12:51

 Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că șapte persoane din cadrul Ambasadei României în Republica Franceză au fost declarate contaminate cu noul coronavirus.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că șapte persoane care își desfășoară activitatea în cadrul Ambasadei României la Paris au fost testate pozitiv cu COVID-19.

Au fost dispuse măsurile care se impun în relația cu autoritățile din statul de reședință, respectiv măsuri de protecție pentru restul colectivului misiunii diplomatice și familiile acestora. Starea celor șapte persoane este bună.

MAE menționează că, în acest context, activitatea Ambasadei României în Republica Franceză va fi restrânsă, având în vedere necesitatea ca personalul misiunii să intre în autoizolare.

Totodată, MAE precizează că activitatea secției consulare este suspendată temporar, fiind preluate doar cazurile urgente.”, au transmis autoritățile. (CITEȘTE ȘI: ULTIMA ORĂ. ÎNCĂ O PERSOANĂ A MURIT ÎN ROMÂNIA DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI. NUMĂRUL DECESELOR A AJUNS LA 44)

Acest caz nu este primul de infecție cu noul virus într-o reprezentanță diplomatică a României, alte două cazuri au fost semnalate: unul în Madrid, iar altul la Ambasada din Luxemburg.