Ultima oră, planul lui Nelu Tătaru! Calcule aruncate în aer. Ce pregătește Guvernul pentru următoarea perioadă

Publicat: 16/06/2020 | 07:48

Este o informație de ultimă oră! Nelu Tătaru are un plan, pe care l-a discutat la Guvern, pentru următoarea perioadă, privind combaterea virusului COVID-19.

CITEȘTE ȘI: NUMĂRUL CAZURILOR DE INFECTARE COVID-19 A CRESCUT. CE SPUNE ALEXANDRU RAFILA: ”E UN PROCENT MARE!” SFATURI PENTRU ROMÂNI

Ministrul Sănătății a dezvăluit ce măsuri vor fi luate, după ce numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut. „Putem vorbi de cazuri noi apărute într-o comunitate, pe transmitere comunitară. Sunt diverși agenți economici care și-au testat angajații odată cu reluarea lucrului și atunci s-au găsit mulți pozitivi, ca atare a crescut și numărul de internări în județul Brașov”, a spus Nelu Tătaru.

De asemenea, ministrul Sănătății a explicat cum trebuie gestionată situația. ”Dacă gestionăm un număr de cazuri sub 200, uneori au fost și sub 150, de 5 zile am avut 196 de cazuri, 237, 222, 275, 320, ieri. Am gestionat și două weekenduri prelungite, am gestionat și două perioade cu măsuri de relaxare, astăzi este o a treia zi când dăm măsuri de relaxare –  va crește în următoarea perioadă numărul de cazuri, sper că nu exponențial, ci doar progresiv, în măsura în care aceste măsuri de relaxare sunt apreciate pozitiv și în concordanță cu regulile pe care le-am impus”, a spus Nelu Tătaru.

Planul lui Nelu Tătaru pentru următoarea perioadă. Orban, despre o nouă stare de urgență

Ludovic Orban, premierul României, avea să declare că o nouă stare de urgență să în votul Opoziției. Astfel, dacă nu votează, nu va exista o stare de urgență. ”Hotărârea de Guvern prin care se va decide starea de alertă și evident toate măsurile stării de alertă pe următoarele  30 de zile”, a spus Ludovic Orban.

”Înseamnă cu nu va mai fi stare de alertă. Înseamnă că autoritățile vor rămâne fără instrumentele necesare pentru a determina respectarea regulilor de protejare a sănătății și vieții oamenilor”, a spus premierul. Dacă nu va exista o nouă stare de urgență, adică situația infectărilor cu noul coronavirus nu va crește mult, în următoarele două săptămâni vor putea fi luate și altă măsuri de relaxare, printre care și deschiderea restaurantelor și a bisericilor.