Ultima oră. Mesaj alarmant în mediul online: ”Sorina Pintea este pe moarte”

Publicat: 03/03/2020 | 11:39

Sorina Pintea, fostul ministru al sănătății, suferă de o boală autoimună, iar ieri a fost scoasă din Arestul Central al Poliției Capitalei pentru a fi dusă la Spitalul ”Sfânta Maria”. Sorina Pintea a fost supusă unui control medical, iar ulterior a revenit în arest. 

Tribunalul București a decis – sâmbătă – arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătății, acuzația formulată fiind aceea de luare de mită în formă continuată. Totuși,  această decizia nu este definitivă. Sorina Pintea ar fi luat mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezentau 7% din valoarea unui contract.

Fostul ministru al Sănătății susține că starea de sănătate i s-a agravat de când este reținută în Arestul Central. De menționat că Sorina Pintea suferă de dermatomiozită, o boală sistemică ce afectează cel mai frecvent pielea şi mușchii, însă poate afecta şi articulaţiile, esofagul, plămânii şi rar inima. Dana Varga, fost consilier de stat, a postat în mediul online un mesaj alarmant, susținând că Sorina Pintea este ”pe moarte”, boala de care suferă putându-i bloca ”esofagul, plămânii și inima”.

„Să ne rugăm pentru sănătatea doamnei Pintea. Sorina Pintea este pe moarte, i se poate bloca esofagul, plămânii şi inima”, a scris pe Facebook Dana Varga.

Notă: Dermatomiozita este o boală rară, caracterizată de slăbiciune musculară şi miopatie inflamatorie – inflamarea muşchilor – care determină apariţia unor iritaţii la suprafaţa pielii. Boala poate afecta atât adulţii, cât şi copiii (cu vârsta între 5 şi 15 ani), dar este mai comună în cazul femeilor cu vârsta între 40 şi 60 de ani. Deşi nu există un tratament curativ pentru această afecţiune, simptomele pot fi ameliorate cu ajutorul anumitor medicamente sau prin fizioterapie, potrivit informațiilor csid.ro.

Sorina Pintea: ”Am primit un diagnostic de boală gravă autoimună”

În urmă cu trei luni, Sorina Pintea a primit un diagnostic tulburător din partea medicilor care s-au ocupat de starea sa de sănătate. Dar a decis să lupte cu boala într-un spital de stat din România și a dezvăluit despre ce afecțiune este vorba.

“Viața este imprevizibilă! Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătății, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. În ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019, am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care și cel cu imunoglobuline. Eu am încredere în sistemul medical din România, așa că am ales să mă tratez la noi în țară, într-un spital de stat. În momentul de față boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicații pentru dispariția din spațiul public. Vreau să știți că de acum voi fi din nou prezentă pentru că boala nu m-a ținut departe de voi, doar că am comunicat mai puțin”, a scris Sorina Pintea pe pagina sa oficială de Facebook.