ULTIMA ORĂ! Jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă a lui Ludovic Orban, testaţi de coronavirus

Publicat: 13/03/2020 | 12:02

Ludovic Orban a susținut, astăzi, o conferință de presă în care s-a referit, printre altele, și la faptul că senatorul PNL Vergil Chițac a fost depistat pozitiv în urma testului pentru coronavirus.

Ludovic Orban a cerut o diagnosticare rapidă și a anunțat că se va izola la Vila Lac 1, acolo de unde își va desfășura activitatea. Mai mult, Orban le-a cerut tuturor senatorilor PNL să se izoleze la domiciliu. Totodată, Ludovic Orban a anunțat și că nu va mai merge la consultările de la Cotroceni referitoare la formarea noului guvern. Izolarea este valabilă și pentru toți miniștrii, a mai spus Ludovic Orban.

„Președintele a declanșat procedura de consultare a partidelor, l-am informat pe președinte după ce am aflat că senatorul e pozitiv, președintele va decide calea de urmat”a mai precizat Ludovic Orban.

La finalul conferinței de presă, spre surpriza tuturor jurnaliștilor prezenți, ministrul Sănătății, Victor Costache, i-a rugat pe aceștia să nu plece, urmând a fi testați pentru coronavirus.

70 de persoane infectate

Până astăzi, 13 martie, la nivel național, au fost confirmate 70 de cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus). 6 pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Mehedinți și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea generală a pacienților este bună, cu excepția pacientului internat la ATI la Institutul Victor Babeș. Starea pacientului internat ATI la Institutul Victor Babeș este una ameliorată față de momentul internării.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.067 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 13.745 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.