ULTIMA ORĂ! Începe testarea în masă, în România! Coreea de Sud trimite 200 de kituri pentru detectarea coronavirusului

Publicat: 24/03/2020 | 19:52

Va începe testarea în masă, în România. Mâine dimineață autoritățile o să primească primele  200.000 de kituri COVID-19 din Coreea.

Guvernul de la București a luat legătura cu guvernele Coreei și Chinei pentru a achiziția a unui număr total de 2 milioane de  teste. (CITEȘTE ȘI: DESCOPERIREA CARE AR PUTEA SCHIMBA TOT ÎN LUME! ISRAELUL TESTEAZĂ MĂŞTILE CARE UCID CORONAVIRUSUL)

Prima tranșă de 200.000 de teste o să ajungă în România mâine dimineață. Un avion DHL, plecat din Seul, care va face o escală tehnică, va ateriza mâine dimineață pe Otopeni, cu primele teste moleculare pentru coronavirus.

„E doar prima parte a contractului cadru de 2 milioane de teste”, a spus Adrian Ionel, șeful Unifarm, pentru Libertatea. (VEZI ȘI: PANDEMIA DE CORONAVIRUS PUNE LA ÎNCERCARE CREATIVITATEA! CU CE IDEE AU VENIT ADMINISTRATORII UNUI SUPERMARKET PENTRU A STOPA CUMPĂRĂTURILE EXCESIVE)

Valoarea totală a contractului negociat este de 30 de milioane de euro. Se pare că prețul este între 7 și 8 euro pe test, direct către producătorul din Coreea, plus tot pe atât, către China, pentru extracția necesară testelor. Primele teste vor costa 15 euro pe persoana analizată, „sub prețul pieței”, după cum susține o sursă din industria pharma.

Implicarea guvernului și a serviciilor secrete

Guvernul României a luat direct legătura cu guvernele de la Seul și Beijing. Pe lângă asta a mai existat o componentă, neconfirmată oficial. ”Serviciile secrete românești s-au activat și și-au folosit relațiile din Asia ca să coboare prețul și să urgenteze livrarea”, a spus o sursă din Ministerul Sănătății, potrivit Libertatea.

Însă mai există o problemă pentru România, o să fie destul de grea procesarea unui număr mare de teste. În prezent, România are capacitatea de a procesa 1.200 de teste pe zi, fiind una dintre cele mai mici rate dintre țările afectate.

În acest sens Unifarm va aduce și 40 de aparate PCR, care pot crește foarte mult capacitatea de testare.