Ultima oră. În Sectorul 3 al Capitalei a început dezinfecția comunitară împotriva coronavirusului | GALERIE FOTO

Publicat: 27/03/2020 | 12:34

În contextul crizei coronavirusului care afectează România, autoritățile din Sectorul 3 al Capitalei au demarat o operațiune de amploare.

Este vorba despre dezinfecția comunitară, iar această acțiune se află în plină desfășurare. Locuitorii Sectorului 3 al Capitalei trebuie să știe că substanțele folosite pentru dezinfecția comunitară sunt absolut sigure. Bineînțeles, cei care execută această operaţiune de mare amploare sunt autorizaţi.

”Acționăm cu mai multe tipuri se soluții, în funcție de locul în care dăm. Soluțiile cu care dăm nu sunt soluții prietenoase, pentru că trebuie să dezintegreze acea proteină. Poliția locală anunță cetățenii că trebuie să se adăpostească și să închidă geamul. Nu murim de ea, dar nu este o soluție prietenoasă. În parcuri facem permanent igienizare. Noi igineizăm tot ce înseamnă domeniul public în Sectorul 3”, a declarat primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță.

(CITEȘTE ȘI: PASAJUL DIN BIBLIE CARE VORBEA DESPRE CORONAVIRUS ȘI AUTOIZOLARE: „DU-TE, POPORUL MEU, INTRĂ ÎN ODAIA TA ȘI…”)

”Trebuie să fim raționali”

Robert Negoiță a mai precizat că în pacuri se fac igienizări tot timpul, dar acum accentul va fi pus pe străzi.

”Trebuie să luăm toate măsurile care se impun, dar cred că cea mai importantă este aceea că trebuie să fim raționali, în sensul că trebuie să facem fiecare operațiune la vremea ei, nu trebuie să facem excese. Zilele trecute nu s-a putut face dezinfecție pentru că ploua și bătea vântul, iar operațiunea nu era eficientă. Dezinfectăm de azi până la finalul weekendului. Actionam non-stop. Apoi revin ploile și nu trebuie să face risipă de materiale. Și așa e mare criză, nu doar în România, ci în toată lumea”, a mai transmis Robert Negoiță, potrivit b1.ro.