ULTIMA ORĂ. Decizia judecătorilor nu mai poate fi întoarsă. Milionarul român fugit din Australia va fi ”executat” la București!

Publicat: 19/02/2020 | 23:06

În urmă cu câțiva ani a vrut să cumpere o echipă din Liga I și a făcut parte din ”camarila” premierului, dar, cu toate acestea, nu a fost ocolit de ghinion. Milionarul român fugit din Australia va fi ”executat” la București. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, decizia judecătorilor. (VEZI ȘI: FILMĂRI RARE CU UNUL DINTRE PROPRIETARII CELOR MAI SCUMPE MAȘINI DIN ROMÂNIA)

Timp de aproximativ 20 de ani, Florin Burhală a trăit în Australia, unde a exercitat meseria de avocat şi a făcut avere din apărarea drepturilor migranţilor. Situaţia financiară a românului a devenit extrem de bună poate şi datorită relaţiei speciale, la nivel politic, pe care a avut-o cu fostul premier al ţării de la Antipozi, Tony Abbott. Astfel, doar din practicarea avocaturii, Florin Burhală ar fi obținut peste 11 milioane de euro.

Românul se pare că ar fi apelat la unele ”artificii”, iar fiscul australian l-a acuzat că şi-a diminuat veniturile pentru a se sustrage de la plata taxelor, stabilindu-i impozite în valoare de trei milioane de euro. (NU RATA: CINE A ”FURAT-O” PE LOREDANA GROZA DE LA PRO TV)

A părăsit Australia

În luna august a anului 2014, Florin Burhală a primit interdicţia de a părăsi Australia până nu plăteşte suma datorată. A deschis un proces, şi-a băgat firma în faliment, iar fiscul a făcut contestaţie. A fost perioada în care românul, fost investitor la Melbourne Victory, şi-a manifestat intenţia de a prelua clubul Oţelul Galaţi. A susţinut financiar echipa timp de câteva luni, după care s-a retras.

În decembrie 2014, a scăpat de interdicţia de a părăsi Australia pe motiv că trebuie să călătorească pentru a-şi salva afacerile şi că are o rudă grav bolnavă în România. La scurt timp, a părăsit ţara de la Antipozi. A divorţat apoi, s-a reîntors pentru o scurtă perioadă în Australia, dar a revenit în România. În ţară au sosit apoi containerele cu bunurile sale din Australia, dar şi familia sa, iar afaceristul s-a stabilit definitiv pe plaiurile mioritice. (VEZI AICI: ”PRINȚESA INSTAGRAMULUI” DIN ROMÂNIA A ”FUGIT” DE ACASĂ, NOAPTEA, ÎN PAPUCI)

Florin Burhală a făcut avere în Australia

Urmărit de autoritățile australiene

Cu toate acestea, românul care a făcut parte din ”camarila” premierului n-a scăpat de probleme. Statul australian a angajat trei detectivi specializaţi în criminalitate financiar-bancară, care l-au urmărit pe Florin Burhală în România. Aceştia şi-au făcut treaba, iar autoritățile din Australia s-au adresat justiţiei din România. Fiscul a cerut executarea silită a milionarului Burhală. După un proces de câțiva ani, magistrații au apreciat drept justificată cererea autorităților din Australia. (CITEȘTE ȘI: FIUL LUI MARCEL TOADER RUPE TĂCEREA LA 6 LUNI DUPĂ CE ȘI-A ÎNGROPAT PĂRINTELE)

”Admite cererea. Recunoaşte hotărârea dată de Curtea Federală din Australia în dosar nr. (…) 10.08.2016. Încuviinţează executarea silită (…) pe teritoriul României. Obligă pârâtul la plata către reclamanţi a sumei de 12.003,05 lei, cheltuieli de judecată. Cu drept de apel. Pronunţată în şedinţă publica azi, 14.12.2017” se arăta în hotărârea instanţei româneşti, în urmă cu doi ani.

Decizia judecătorilor nu mai poate fi întoarsă

Milionarul nu a depus armele și a contestat decizia. Recent, magistrații de la Curtea de Apel București au reconfirmat decizia din 2017 și, pe lângă încuvințarea executării silite, l-au obligat pe milionar la plata sumei de 3.813,84 lei, cheltuieli de judecată.

Proprietatea din Pipera a lui Florin Burhală este impunătoare

Și-ar fi pus averea ”la adăpost”

Florin Burhală a fost însă prevăzător și și-ar fi pus averea la adăpost. Potrivit surselor noastre, în vila pe care acesta o deține în zona Pipera se pare că locuiește avocatul lui. Iar apartamentul de pe litoralul românesc şi o casă din Capitală au fost donate copiilor de ex-soţii Burhală.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)