Ultima oră! Ce s-a întâmplat, în această dimineață, cu singurul român infectat cu coronavirus

Publicat: 27/02/2020 | 07:41

Din nefericire, a apărut și primul caz confirmat de infectare cu coronavirus pe teritoriul României, fiind vorba despre un bărbat din județul Gorj. Acesta va intra, spune ministrul Sănătății, într-o ”schemă de tratament” și se speră ca starea de sănătate a bărbatului să se amelioreze. 

Bărbatul este transportat la spitalul Matei Balș din București, iar Raed Arafat a transmis că starea de sănătate a acestui ”nu este gravă”. Șapte membri ai familiei sale se află, acum, în carantină.

„Avem primul caz de infectare cu coronavirus pe teritoriul României. Este vorba despre un bărbat dintr-o localitate din județul Gorj. Imediat cum va ajunge la București va intra pe schema de tratament și sperăm într-o evoluție bună”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache, potrivit stiripesurse.ro.

Primii 10 pacienți români diagnosticați cu coronavirus vor fi tratați la Institutul Matei Balș din București, cel mai mare spital de boli infecțioase din România. Autoritățile au dat asigurări că spitalul condus de Adrian Streinu Cercel întrunește toate condițiile pentru a trata eventuali pacienți infectați cu coronavirus.

Dacă numărul pacienților români infectați cu coronavirus va depăși 10 persoane simultan, pacienții vor fi îngrijiți și în alte spitale de boli infecțioase din țară – la Iași, Târgu Mureș, Timișoara sau Sibiu.