Ultimă oră. A fost înregistrat primul deces de COVID-19 de la Spitalul Foişor din Capitală

Publicat: 12/04/2021 | 12:55

Primul deces de COVID-19 de la Spitalul Foișor din București a fost înregistrat luni. Sora victimei este cea care ar fi făcut anunțul. Femeia care a pierdut lupta pentru viață avea 60 de ani și mai multe comorbidități.         

Imaginile de vineri seară, când pacienții operați la Spitalul Foișor au fost evacuați din unitatea medicală au șocat toată România.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, precizează că discuțiile privind includerea Spitalului Foișor în circuitul COVID-19 sunt de aproximativ un an. Acesta a mai anunțat că reprezentanții MS, dar și el, au luat legătura cu pacienții externați și s-au informat asupra stării lor.

Fără excepție, cei cu care am vorbit și-au declarat solidaritatea cu cei care acum luptă pentru propria viață. Fără excepție, oamenii au fost impresionați de faptul că acum la Spitalul Foișor pacienți care au nevoie acută de terapie intensivă sunt ajutați să lupte pentru viețile lor. (…) Mulți dintre ei sunt în legătură cu medicii curenți în continuare, iar Ministerul Sănătății a găsit deja soluții pentru cazurile urgente, operații sau tratament, la Spitalul Agripa Ionescu”, a declarat Vlad Voiculescu, conform România TV.

Potrivit ministrului Sănătății, pacienții externați de la Foișor vor beneficia de consultații sau orice altfel de ajutor din partea doctorilor de acolo.

Ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor, vineri seară

Zeci de pacienți internați în Spitalul de Ortopedie Foișor din Capitală au fost evacuați, vineri seară, după o decizie ce fusese aprobată cu doar câteva ore înainte de transformare în unitate suport COVID-19. Unii dintre pacienți au fost redistribuiți la alte spitale din Capitală și transferați cu salvările sau cu mașinile personale, imaginile cu bolnavii pe tărgi care sunt urcați noaptea în ambulanțe fiind șocante.