Uimitor! Un american și-a dorit să nu fi supraviețuit noului coronavirus după ce a văzut factura de spitalizare: un million de dolari

Publicat: 13/06/2020 | 22:22

Un american care a stat două luni în spital, bolnav de Covid-19, a primit factura spitalizării: 1,1 milioane de dolari. Factura are aproape 200 de pagini. 

Michael Flor, 70 de ani, era cunoscut opiniei publice drept pacientul Covid-19 cu cea mai lungă spitalizare, 62 de zile.

El a fost de mai multe ori la un pas de moarte – la un moment dat medicii i-au sunat familia, să-și ia rămas bun, scrie Seattle Times.

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat, prima amintire despre sosirea în România: țeapa cu taximetria. Ce a povestit șeful DSU despre viața personală

În cele din urmă, bărbatul s-a însănătoșit și a părăsit spitalul, însă, povestește el, a fost aproape să moară din nou, de inimă,când a văzut factura spitalizării: 1,1 milioane de dolari, cheltuieli defalcate pe 181 de pagini.

Din fericire pentru el, are asigurare medicală, ceea ce acoperă majoritatea costurilor. În plus, fiind pacient Covid-19, s-ar putea să nu plătească nimic, guvernul american pompând peste 100 de miliarde de dolari în sistemul de sănătate, pentru a ajuta la acoperirea costurilor cu tratamentul pacienților Covid-19.

CITEȘTE ȘI: COVID-19 amenință din nou Italia și Marea Britanie. Crește numărul deceselor

Defalcat, cheltuielile sale arată astfel:

  • internarea la Terapie intensivă: 9.736 de dolari pe zi. 42 de zile la izolare au costat 408.912 dolari
  • ventilator mecanic: 2.835 de dolari pe zi. Înmulțit cu 29 de zile, egal 82.215 dolari
  • aproximativ un sfert din factură – costul medicamentelor
  • 2 zile în care organele interne (inimă, rinichi, plămâni) aproape i-au cedat și a fost cel mai aproape de moarte, aproximativ 100.000 de dolari (defalcați pe 20 de pagini).

În total, aproape 3.000 de cheltuieli enumerate pe cele 181 de pagini, circa 50 pe zi.

CITEȘTE ȘI: Vlad Voiculescu cere ca fata de 17 ani incendiată să fie transferată în străinătate! Tânăra are arsuri pe 90% din suprafața corpului

Michael Flor le-a spus jurnaliștilor că a fost uimit de reacția sa când a văzut factura: „M-am simțit vinovat că am supraviețuit. M-am întrebat de ce eu? Mă uitam la costurile alea și sentimentul de vinovăție îmi creștea”.