Ucigașul Ioanei Condea a încercat să “evadeze” din penitenciar. „Nu este treaba voastră ce…”

Publicat: 02/06/2020 | 00:20

CANCAN.RO anunța, în aprilie, că Robert Tănase, cel care a ucis-o cu sânge rece pe Ioana Condea, a fost transferat din Germania în România. Ulterior, a fost plasat într-un penitenciar din țară, de unde periculosul interlop vrea acum să scape. Atenție, urmează detalii în exclusivitate despre cazul care a cutremurat întreaga țară.

(VEZI AICI: MAMA IOANEI CONDEA ÎȘI PLÂNGE FIICA: ”ÎNGERUL MEU, ÎMI E TARE DOR DE TINE! AI PUTEA SĂ VII ÎNAPOI ȘI SĂ MAI STAI O VREME?”)

Inițial, Robert Tănase a fost condamnat la opt ani după gratii, dar, după ce Ioana Condea a decedat, a primit și un spor la pedeapsă, astfel că a ajuns la 3.060 zile de închisoare. O parte din sentință a continuat să o ispășească la Penitenciarul din Koln.

Proxenetul găsit vinovat pentru infracțiunile de lovire sau alte violențe, vătămare corporală și loviri și vătămări cauzatoare de moarte a fost transferat, între timp, în România. A ajuns după gratii pe plaiurile natale, iar acum ucigașul Ioanei Condea vrea să fie liber.

(CITEȘTE ȘI: IOANA CONDEA A FOST CONDUSĂ AZI PE ULTIMUL DRUM!)

Decizia magistraților: “Respinge ca…”

Robert Tănase s-a bazat pe faptul că executase deja 1.770 de zile din sentință, plus câteva săptămâni în România, astfel că a cerut eliberarea condiționată. Solicitarea i-a fost respinsă, potrivit informațiilor CANCAN.RO. Ucigașul urmează să rămână după gratii.

Respinge ca nefondată cererea și propunerea de liberare condiționată privind pe petentul condamnat Tănase Robert”, au decis magistrații de la Judecătoria Tulcea.

Soarta a fost cruntă cu Ioana
Soarta a fost cruntă cu Ioana

Avocatul, revoltat: “Nu e treaba voastră ce s-a întâmplat!”

Pentru a confirma decizia, CANCAN.RO a luat legătura cu reprezentantul legal al lui Robert Tănase. Răspunsul a fost, pe cât de scurt, pe atât de surprinzător.

Nu este treaba voastră ce s-a întâmplat la proces, vă rog să nu mă mai sunați niciodată”, a spus Beizat Birsen pentru CANCAN.RO. Oare ce i-ar răspunde fiului Ioanei Condea, dacă l-ar întreba unde se află mama lui…? Băiețelul avea un an când mama lui a intrat în comă și cinci când ea a murit…

Robert Tănase va fi rejudecat pentru omor
Robert Tănase, trimis în România pentru a-și executa pedeapsa primită pentru uciderea Ioanei Condea

(VEZI ȘI: MAMA IOANEI CONDEA, PRIMELE CUVINTE DUPĂ MOARTEA FIICEI)

Cum l-a cunoscut Ioana Condea pe cel care care i-a devenit “călău”

Ioana Condea a plecat în Germania în 2014, după ce a fost convinsă de una dintre prietenele ei, Florentina Tănase (actualmente Potoacă), care se prostitua în bordeluri. La scurt timp după ce s-a mutat acolo, a fost găsită în stare de inconștiență într-o astfel de încăpere. Era rănită la cap și avea arsuri, dar nu și-a mai revenit niciodată după bătaia primită. A murit la doar 24 de ani.

Agresorul ei a fost nimeni altul decât proxenetul Robert Tănase, soțul de-atunci al Florentinei. După ce Ioana Condea a intrat în comă, bărbatul și partenera lui s-au făcut nevăzuți. Apoi, femeia a venit acasă, unde a încercat să-și recâștige fiica, ocazie cu care a recunoscut, în fața magistraților că a fost, de asemenea, obligată de Robert Tănase să se prostitueze.

(NU RATA: CAZ TRAS LA INDIGO CU CEL AL ROMÂNCEI MUTILATE ÎN GERMANIA)

Robert Tănase, trimis în România!

În aprilie, CANCAN.RO anunța că Robert Tănase a fost transferat în România, ocazie cu care v-am prezentat în exclusivitate documente explozive din dosarul proxenetului care a mutilat-o pe tânăra originară din Prahova, care, la momentul decesului, avea un băiețel.

(NU RATA: FOȘTII SOCRI AI LUI ROBERT TĂNASE AU RUPT TĂCEREA: ”CĂLĂUL” IOANEI CONDEA ȘI-A ABANDONAT FIICA DE 5 ANI)

Admite cererea. În baza art. 166 alin. 6 lit a) din Legea nr. 302/2004 modificată prin Legea nr. 300/2013 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, admite cererea de recunoaștere și executare a hotărârii judecătorești formulată de către Parchetul Koln – Gemania, cerere transmisă prin intermediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și în consecință:

În baza disp. art. 166 din Legea nr. 302/2004 modificată și completată, dispune executarea în România a pedepsei de 3.060 de zile de închisoare și transferarea persoanei condamnate Tănase Robert într-un penitenciar din România în vederea executării pedepsei de 3.060 zile de închisoare aplicată de autoritatea judiciară a statului emitent de condamnare Germania”, este un pasaj important din dosar.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)