Twitter a blocat contul lui Donald Trump!

Publicat: 07/01/2021 | 07:33

Mesajele postate de Donald Trump, prin care îi lăuda pe protestatarii de la Capitoliu i-au făcut pe cei de la Twitter să-i blocheze contul pentru 12 ore. Twitter a precizat că i-l va închide permanent dacă încalcă din nou regulile de pe rețeaua socială.

Înainte de a lua această decizie, Twitter ștersese postarea lui Trump în care îi apăra, lăuda și le justifica acțiunile insurecționiștilor, dar și clipul video publicat anterior pentru că instigă la violență. Iată unul dintre mesajele pe care le-a adresat Trump celor care protestează și pe care i-a numit „patrioți”. Și-a promovat, din nou, și teoriile sale ale conspirației. „Astfel de lucruri și evenimente se întâmplă când o victorie imensă și sacră este furată atât de dizgrațios și cu răutate de la patrioți care au fost tratați atât de rău și de nedrept atât de mult timp. Mergeți acasă cu iubire și pace. Amintiți-vă mereu de ziua asta!”, a scris Donald Trump. (CITEȘTE ȘI: HAOS ȘI ANARHIE ÎN SUA LA PROCEDURA DE VALIDARE A LUI BIDEN. WASHINGTON-UL A ANUNȚAT STARE DE ASEDIU, IAR CLĂDIREA CAPITOLIULUI ESTE ÎN LOCKDOWN)

Twitter a blocat contul lui Donald Trump!

Mai mulți congresmani republicani îl acuză pe Trump de o încercare de lovitură de stat. Printre ei este și un susținător înfocat al președintelui în exercițiu, Mike Gallagher, acesta i-a cerut președintelui să pună capăt haosului care are în loc în aceste momente în DC. „Este gata. Alegerile s-au terminat. Nu am văzut niciodată așa ceva”, a declarat Gallagher. Republicanul Adam Kinzinger, membru al Camerei Reprezentanților, a scris un mesaj pe Twitter în care susține că intrarea cu forța în clădirea Capitolului este „o încercare de lovitură de stat.”

Violențele din capitala Statelor Unite ai început în timpul validării rezultatelor alegerilor prezidențiale, unde Joe Biden a câștigat în fața lui Trump. Protestatarii s-au adunat în jurul Capitoliului, pe care l-au și ocupat puțin mai târziu. Congresul nu a mai continuat iar membrii acestuia au fost evacuați de serviciile secrete. După mai multe ore, timp în care s-au produs violențe în incinta Capitoliului, lucrurile s-au mai calmat iar membrii Congresului au revenit și au continuat procesul de validare.