Turiștii români ar putea să își ia adio de la vacanțele în Grecia. Cele mai multe cazuri de COVID-19 descoperite la vamă elenă sunt din România

Publicat: 12/08/2020 | 11:49

Nikos Hardalias, secretarul de stat pentru Protecția Civilă din Grecia, a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă pe tema infecțiilor COVID-19 din luna iunie până în prezent.

Declarațiile au fost făcute după ce Grecia a înregistrat un număr record de cazuri noi de COVID-19, 203. Prezentarea secretarului de stat a cuprins și date despre turiștii infectați care au fost depistați la intrarea în țară.

Potrivit datelor, în perioada 1 iulie – 9 august, la intrarea în Grecia au fost efectuate 266.116 de teste moleculare și au fost depistate 508 cazuri active de COVID-19, scrie cotidianul elen Ta Nea.

Cele mai multe dintre cazurilor de infecție cu coronavirus provin din România (88), urmată de Serbia (80), Bulgaria (79), Albania (43) și Suedia (20).

Din cele 508 de cazuri detectate la porțile de intrare, 164 dintre ele rămân active, 243 s-au întors în țările lor, în timp ce 101 nu mai sunt active și au rămas în Grecia.

Descoperite în aeroporturile din Grecia

Majoritatea cazurilor au fost depistate pe aeroporturile din țară, unde au fost confirmate 278 de persoane Covid-19 pozitive. În porturi în această perioadă au fost depistate 12 cazuri și la frontiera terestră 218.

Potrivit informațiilor prezentate de Secretariatul General pentru Protecție Civilă, de la 1 august până astăzi în Grecia au fost 961 de cazuri noi confirmate, cu o creșterea record în ziua de duminică, ceea ce a dus la decizia de ieri a guvernului de a impune noi măsuri de restricție.

Barurile și restaurantele din mai multe stațiuni vor fi închise pe timpul nopții de la ora 24 la ora 7 dimineața. Regula se aplică de mâine pentru localurile din Santorini, Corfu, Rhodos, Creta și Mykonos și rămâne valabilă cel puțin până pe 23 august când se va face o nouă evaluare a situației. De la începutul pandemiei în Grecia au fost identificate 5.623 de cazuri, transmite Digi24.

Citește și...