Turişti blocaţi în zăpadă -17 grade Celsius în zona Obârșiei Lotrului! Operațiune de salvare emoționantă a jandarmilor

Publicat: 08/02/2020 | 12:16

 Jandarmii Postului montan de jandarmi Voineasa ua fost solicitaţi aseară,  să intervină pentru trei persoane blocate din cauza zăpezii în zona Obârșiei Lotrului.

Turiștii plecaseră de la Obârșia Lotrului și intenționau să ajungă în localitatea Șugag din județul Alba. Din cauza stratului de zăpadă foarte mare au rămas blocați cu autoturismul și nu mai puteau înainta. Ajuns la fața locului, echipajul de jandarmerie a verificat dacă persoanele au nevoie de ajutor medical și a început de îndată să deszăpezească autoturismul. Viscolul puternic, temperaturile negative de -17 grade și stratul generos de zăpadă au făcut ca intervenția jandarmilor să fie foarte dificilă, aceștia reușind să scoată autoturismul din zăpadă abia la ora 03.00 dimineața.

Turiștii, două femei și un bărbat, au fost conduși de către jandarmii montani în Obârșia Lotrului, unde cu ajutorul acestora au fost cazați la o pensiune pentru a petrece noaptea în siguranță, iar autoturismul a rămas la locul incidentului, urmând să fie tractat astăzi.