Turcia va intra în carantină totală pentru 17 zile! Noile măsuri intră în vigoare începând cu data de 29 aprilie

Publicat: 27/04/2021 | 11:25

În urma numărului ridicat de noi îmbolnăviri înregistrat zilnic, Turcia a anunțat instituirea unei carantine naționale de 17 zile. Noile măsuri o să intre în vigoare în data de 29 aprilie și se vor ridica în data de 17 mai.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat luni o carantină națională pentru a stopa răspândirea pandemiei de COVID-19, după ce numărul de infectări zilnice a explodat. Decizia a fost luată după ce luni, țara a înregistrat peste 37.000 de cazuri noi de COVID-19 şi 353 de decese. (CITEȘTE ȘI: UN NOU INCENDIU LA O SECŢIE ATI PENTRU COVID-19! OPT PACIENȚI DIN TURCIA ȘI-AU PIERDUT VIAȚA DIN CAUZA FLĂCĂRILOR PUTERNICE)

„Trebuie să reducem rapid numărul de cazuri la mai puţin de 5.000 pe zi pentru a nu întârzia comparativ cu Europa, care intră într-o perioadă de redeschidere”, a declarat Recep Tayyip Erdogan.

Astfel, începând cu data de 29 aprilie în Turcia toate magazinele şi companiile considerate neesenţiale vor fi închise. Mai mult, supermarketurile, de obicei deschise la sfârşit de săptămână, o să fie de acum închise în ziua de duminică. De asemenea, călătoriile între provincii vor fi interzise, cu excepția situațiilor de urgență.

Turcia, explozie de noi cazuri de îmbolnăvire

Situația epidemiologică din Turcia este la limită, numărul de noi cazuri de îmbolnăvire a început să crească într-un ritm alert. Luni au fost înregistrate peste 37.000 de cazuri noi de COVID-19, iar la începutul lunii aprilie s-a atins un record de peste 60.000 de infectări zilnice.

În luna ianuarie, Turcia a început campania de vaccinare la nivel naţional cu vaccinul chinezesc CoronaVac. Până în prezent, 13,3 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin şi 8,1 milioane ambele doze. Recent, Turcia a mai primit 2,8 milioane de doze de vaccin de la BioNTech/Pfizer, pe care a început să le utilizeze.