Tunurile de zăpadă folosite la dezinfecție, în Sinaia: ”Am improvizat și am creat aceeași instalație, poate chiar mai bună”

Publicat: 06/04/2020 | 15:13

În plină pandemie de coronavirus, autorităţile locale din Sinaia dezinfectează oraşul cu tunurile de zăpadă. Acestea au fost transformate în instalaţii care pulverizează dezinfectant pe străzile orașului.

Primarul localităţii, Vlad Oprea, spune că a apelat la această soluţie pentru că instalaţiile de dezinfectare sunt mult prea scumpe. Ala că a făcut o improvizație de care este foarte mulțumit și speră că rezultatele vor fi pe măsură. (CITEȘTE ȘI: SONDAJ DE OPINIE. CE CRED ROMÂNII DESPRE CORONAVIRUS ÎN PLINĂ PANDEMIE. TU CE PĂRERE AI DESPRE COVID-19? A FOST CREAT ÎN LABORATOR SAU NU?)

”Am cerut o ofertă de la producătorii de astfel de nebulizatoare și am primit o ofertă exorbitantă, peste 85.000 de euro costa doar instalația care trebuia montată pe o mașină. Am improvizat și am creat aceeași instalație, poate chiar mai bună.

Funcționează perfect împreună cu un generator cu rezervorul de apă montat pe una din mașinile noastre pe care o folosim la fel, iarna la deszăpezire. Aruncă la o distanță de peste 30 de metri lungime și cred că rezultatele vor fi foarte bune”, a spus primarul.

Medicul Adrian Streinu-Cercel este de părere că de-abia la începutul lunii iunie ne-am putea stabiliza și viețile noastre ar putea intra în normalitate.

„15 mai înseamnă vârf al incidenței. Eu spun că avem nevoie de încă opt săptămâni pentru a rezolva problema”, a declarat managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, la Antena 3. Desigur, acest lucru depinde de toți românii și, mai ales, de modul în care înțeleg faptul că trebuie să stea în case, pentru a evita răspândirea infectării cu Covid-19.