Tulburător! Pacienții bolnavi de coronavirus de la ATI își iau rămas bun de la familie prin apel video

Publicat: 07/12/2020 | 19:12

Pacienții în stare gravă, aflați de internați în spitalele din SUA, își iau adio de la familiei care nu poate fi alături de ei din cauza pericolului din infectare cu noul coronavirus, își iau rămas bun de la cei dragi prin intermediul apelurilor video.

Imaginile tulburătoare au fost publicate pe Twitter, iar în una dintre ele se pot vedea dispozitivele pregătite pentru pacienţii Covid de la terapie intensivă. După apariția pozelor în mediul online, mai mulți americani au decis să doneze spitalelor tablete, scrie BBC.

Citește și: Spitalele din Capitală, aproape de colaps. Cinci pacienţi cu COVID-19, aflați în stare gravă, transferaţi la spitale din Moldova şi Cluj

Unitățile medicale au început să cumpere tablete

Spitale din SUA au început să cumpere astfel de dispozitive încă din primăvară, tabletele având la început rolul de a ajuta pacienţii să păstreze legătura cu familiile lor.

Medicii au considerat că vizitele la spital sunt un risc inutil, mai ales pentru familiile ai căror membri se află la ATI. Deși s-ar fi echipat la fel ca medicii, riscul era mult prea mare, au spus reprezentanții spitalelor.

SUA, printre cele mai afectate țări

Pandemia de Covid-19 s-a intensificat în Statele Unite, una dintre cele mai afectate țări din lume. S-au înregistrat 213.875 de cazuri noi de îmbolnăvire și alte 2.254 de decese, sâmbătă. De peste o lună, SUA raportează peste 100.000 de cazuri în fiecare zi, iar în ultimele 4 zile a fost depășit și pragul de 200.000. Mai mult, Statele Unite au înregistrat un nou milion de cazuri în numai 5 zile.

În total, țara înregistrează 14.581.337 de cazuri, cel mai ridicat bilanț de pe întreg globul. Și bilanțul total al deceselor este cel mai ridicat – 281.186 de americani au murit până acum din cauza Covid-19, scrie digi.24.