Tudor Chirilă, strigăt disperat de ajutor: „Ei nu mai au din ce trăi”. Solicitarea de ULTIMA ORĂ de la stat pentru artişti

Publicat: 18/03/2020 | 08:26

În plină epidemie de coronavirus, Tudor Chirilă a transmis un mesaj dureros pe pagina lui de Facebook. Artistul face un apel către autorități și le solicită organelor competente aplicarea unui tratament egal și artiștilor independenți, care în această perioadă sunt nevoiți să-și anuleze toate evenimentele și, implicit, rămân fără surse de venit. 

Epidemia de coronavirus a dus la anularea tuturor evenimentelor artiștilor, deci, în această perioadă, aceștia rămân fără niciun ban.

Tudor Chirilă, unul dintre cei mai asumați artiști de la noi, a lansat un apel disperat către autorități, cărora le solicită aplicarea unui tratament egal pentru cei care îți câștigă pâinea în această manieră. Mesajul a fost postat de către Tudor Chirilă pe pagina lui de Facebook.

„Dacă actorii, muzicienii, dansatorii din instituțiile publice stau acasă având salariul plătit, e o mare problemă în schimb cu artiștii independenți, care nu mai au din ce trăi. Ei nu au contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, și rămân fără surse de venit şi fără nicio protecţie socială

Este just ca aceștia din urmă să fie tratați ca antreprenori ai propriului lor talent și să primească aceleași compensații ca cei din zona economică, deoarece utilitatea lor publică este consacrată prin Constituție (art. 33, dreptul la Cultură)”,  a scris Tudor Chirilă pe pagina de Facebook.