Tudor Chirilă cere închiderea bisericilor, după ce au fost închis teatrele din pricina coronavirusului

Publicat: 09/03/2020 | 22:45

Din cauza expansiunii la nivel global al noului coronavirus și a rapidității de răspândire a acestiu fiecare țară a luat măsuri de prevenire și de stopare a contaminărilor. În prezent, în România au fost închise școlile, grădinițele și teatrele.

În acest context, Tudor Chirilă a făcut o cere publică, primarului Gabriela Firea. Acesta a postat un mesaj pe contul personal de Facebook prin care solicită închiderea bisericilor, după ce edilul Capitalei a decis luni închiderea teatrelor și anularea tuturor evenimentelor culturale din București, din cauza amenințării coronavirusului. (CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. ÎNCĂ DOUĂ CAZURI DE CORONAVIRUS ÎN BUCUREȘTI! SE AFLĂ LA SPITALUL ”SF. IOAN”)

Cântărețul și-a argumentat cerința spunănd că ar fi o mișcare normală și necesară, având în vedere faptul că în bisericii se adună multe persoane în vârstă, care sunt mai predispuse de a contracta coronavirusul. (VEZI ȘI: TUDOR CHIRILĂ VA JUCA ÎN SERIALUL VLAD, DE LA PRO TV! CE ROL VA INTERPRETA)

Tudor Chirilă solcită închiderea biserilor, chiar dacă acestea nu se află în subordinea Primăriei Capitalei, ci a Patriarhiei Române. Închiderea temporară a lăcașelor de cult este o măsură similară cu închiderea școlilor, susține Tudor Chrilă.

„Firea a inchis teatrele. Bisericile rămân deschise, deși persoanele în vârstă sunt cele mai sensibile la Coronavirus. Din păcate, toata faza asta cu epidemia va fi mai mult un prilej de răfuieli politice decât de acțiuni responsabile”, a scris Tudor Chirilă, pe Facebook.

În prezent, în România au fost confrimate 17 cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar multe persoane se află în auto-izolare.