Trupul neînsuflețit al unui bărbat din Baia Mare a fost păzit de un echipaj de poliție mai multe ore. Motivul este șocant: ”Nu știu ce s-a întâmplat, nu mi se pare normal”

Publicat: 27/12/2019 | 13:40

Un echipaj de poliție din Baia Mare a păzit timp de câteva ore trupul neînsufețit al unui bărbat care a murit într-o stație de autobuz. Spre surprinderea polițiștilor, cei de la Medicină Legală – de la Spitalul Județea – le-ar fi spus că au program de la… 8 la 16.

Solicitarea prin 112 a fost făcută în noaptea de 26 decembrie, în jurul orei 3.00.

„Polițiștii au intervenit pe strada Victoriei din muncipiul Baia Mare după ce au fost sesizați că pe o bancă se află o persoană care nu se mișcă. Personalul medical ajuns la fața locului a constatat decesul persoanei, iar polițiștii, în urma verificărilor efectuate, au constatat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 57 de ani, domiciliat în localitatea Săcălășeni”, a declarat, pentru mediafax.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, Florina Meteș.

Bărbatul a fost transportat la morga Spitalului Județean Baia Mare pentru necropsie, dar abia după câteva ore. „Până să îl ducă la morga spitalului, până să se deschidă programul, nu l-au lăsat singur. Solicitarea a fost puțin după ora 3.00, pe 26 decembrie”, a spus Florina Meteș.

”Trebuie să funcționeze non-stop!”

Polițistii au trebuit să aștepte ora 8 pentru a preda cadavrul bărbatului medicilor legiști, pentru că li s-ar fi spus că la acea ore începe programul serviciul de medicină legală. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Baia Mare, Vasile Ioan Pop, a declarat că nu există program la acest serviciu.

„Medicina legală lucrează non stop, trebuie să funcționeze non stop. Nu știu amănunte, nu știu ce s-a întâmplat. Nu mi se pare normal, medicina legală este un serviciu care are program 24 din 24, sunt chemați telefonic. Nu știu sigur care a fost treaba acolo”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Baia Mare.

Polițiștii fac cercetări în continuare, pentru a stabili ce s-a întâmplat cu bărbatul.