Trei tineri din Prahova s-au îmbogățit de pe urma morților. Nu o să-ți vină să crezi ce au pus la cale

Publicat: 30/01/2020 | 13:19

Imaginația nu are limite atunci când vine vorba de făcut bani. Cel puțin asta au demonstrat trei tineri prahoveni care s-au gândit să se îmbogățească de pe urma morților. Chiar așa. Au intrat în cimitire, de unde au furat crucile de marmură pe care le-au găsit și apoi, după ce s-au asigurat că au șters urmele, le-au pus la vânzare. (VEZI ȘI: HOȚI PRINȘI CU 20 DE COROANE DE FLORI, FURATE DIN CIMITIRUL UNGURENI, DIN CRAIOVA)

Planul lor a mers bine o perioadă de câteva luni, cât ar fi furat din cimitire – pe rând – și ar fi vândut la prețuri mai mici pentru a scăpa repede de „marfă”. Miercuri seara, au fost însă prinși de polițiștii din Breaza și reținuți, fiind suspectați de profanare de morminte.

Înarmați cu unelte, după ce inițial inspectaseră bine cimitirele din Sinaia, Breaza și Șotrile, băieții au dus planul la îndeplinire pe timpul nopții. Aceștia luau crucile, le modificau și apoi le vindeau rapid. Numai că nu au reușit să scape de toate și cele rămase pe „stoc” i-au dat de gol.

Hoții erau căutați încă din septembrie

Povestea a început încă din toamnă.  În luna septembrie 2019, polițiștii din Breaza au fost sesizați de o femeie din Comarnic cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras două cruci montate la locul de veci al familiei.

În urma activităților desfășurate, în data de 29 ianuarie au fost puse în executare două mandate de percheziție la domiciliile unor prahoveni, ocazie cu care au fost identificate și recuperate cele două cruci sustrase de pe raza orașului Breaza.

Totodată, au mai fost identificate și ridicate alte trei cruci, stabilindu-se că una a fost sustrasă din cimitirul comunei Șotrile, iar celelalte din Sinaia, dintr-un spațiu destinat expunerii spre vânzare a unor astfel de obiecte, aparținând unei societăți comerciale.

Miercuri seara, ce trei au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de joi urmează să fie prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, cu propunere de arestare preventivă. (CITEȘTE AICI: CAZ IREAL ÎN CIMITIRUL BACĂU. HOȚII AU DEZGROPAT SICRIUL UNUI TÂNĂR DE 18 ANI. INCREDIBIL CE AU FURAT)