Trei partide nu sunt de acord cu prelungirea stării de urgență în România. Decretul riscă să nu fie aprobat!

Publicat: 14/04/2020 | 07:32

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, pe 6 aprilie, după întâlnirea cu premierul Ludovic Orban, dar și cu mai mulţi miniştri, că va fi necesară prelungirea stării de urgenţă cu încă 30 de zile. Tot atunci spunea că decretul va fi emis la începutul acestei săptămâni, însă acesta va trebui supus aprobării Parlamentului.

VEZI AICI: RAED ARAFAT NU ESTE DE ACORD CU RELAXAREA RESTRICȚIILOR ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ. “POATE FI DEVASTATOR PENTRU ROMÂNIA!”

ALDE, PSD și Pro România ar putea vota împotrivă, astfel că dercetul riscă să nu fie aprobat. Noul decret ar urma să prelungească starea de urgență până pe 14 mai.

Trăgând linie şi adunând, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. În acest fel, am solicitat Guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în acest decret. În cursul acestei săptămâni vom elabora textul decretului şi la începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile„, a afirmat săptămâna trecută Klaus Iohannis.

DINAMICĂ. România a ajuns la „aproximativ 4.000 de testări pe zi”, spune Andrei Baciu,secretar de stat în Ministerul Sănătății

Președintele României mai sublinia că „această perioadă este absolut necesară pentru a ţine evoluţia epidemiei sub control„.

Ludovic Orban: “Le solicit miniștrilor să…”

Săptămâna trecută, premierul Ludovic Orban le-a cerut miniştrilor să-i prezinte propunerile finale de măsuri aferente domeniului pe care-l coordonează în vederea înaintării acestora președintelului Klaus Iohannis pentru a fi introduse în noul decret prin care se va prelungi starea de urgenţă.

NU RATA: MINISTRUL FINANȚELOR ARE SOLUȚIA: REZERVA FINANCIARĂ DE CARE DISPUNE ROMÂNIA! CUM SE SALVEAZĂ ECONOMIA

Le solicit miniştrilor să transmită propunerile finale de măsuri pentru decretul pe care îl va emite preşedintele României de prelungire a stării de urgenţă, evident, dacă consideră că este necesară includerea unor măsuri suplimentare. Ştiu că deja s-a lucrat o serie de propuneri, dar vreau astăzi (9 aprilie – n.r.) să transmiteţi propunerile finale pe fiecare minister, astfel încât preşedintele să aibă la dispoziţie propunerile formulate de fiecare minister. De asemenea, vă solicit să mi le transmiteţi şi mie pentru a le da ok-ul final„, a fost mesajul lui Ludovic Orban pentru membrii Cabinetului.

După emiterea, decretul ar trebui să aprobat de plenul reunit al Parlamentului.