Trei partide cer demisia lui Marcel Vela: ”Trebuie să plece! Acum, nu mai târziu”

Publicat: 16/04/2020 | 11:19

Trei partide din România, PSD, USR și UDMR, au transmis miercuri că ministrul de Interne, Marcel Vela, trebuie să-și dea demisia după ultimele controverse legate de acordul BOR-MAI. (CITEȘTE ȘI: PRIMUL CORONAVIRUS UMAN. Un virusolog din Marea Britanie a descoperit coronavirusul uman în 1960. Dr. June Almeida a comparat particule asemănătoare în timp ce investiga hepatita de șoarece și bronșita infecțioasă a puilor)

„Pentru țopăiala decizională, ca să păstrăm un termen drag președintelui, pentru debandada instaurată în această perioadă, pentru minciunile livrate ca să-și acopere incompetența, Vela trebuie să plece! Acum, nu mai târziu! Geaca de piele, progresul de la foi la prompter, amenzile la normă nu mai pot fi tolerate și orice premier responsabil trebuie să-l demită urgent.

PEDEAPSĂ. Nu e de joacă! S-a dat o amendă de 20.000 de lei pentru că s-a ieșit în stradă la rugăciune

Sau, dacă totuși președintele nu tolerează minciuna că a fost consultat de Vela când a semnat acest acord, să îi ceară de urgență demisia, că oricum el este șeful de care ascultă toți. Altfel, conducerea PNL nu este altceva decât complice la brambureala din aceste zile, care din păcate se răsfrânge asupra tuturor românilor. Sper să-i lumineze cineva pe acești guvernanți, să vadă cât de dezastruoși sunt pentru România”, a declarat Daniel Suciu.

USR – Demisia devine un act necesar

„Demisia ministrului de interne Marcel Vela devine un act necesar menit să restabilească încrederea în capacitatea guvernului de a gestiona criza prin care trecem. Cu cât se va petrece mai repede, cu atât mai bine. Sănătatea populației nu trebuie pusă în pericol din meschine calcule politice”, a comunicat formațiunea politică, scrie gandul.ro.

UDMR – front comun pentru demisie

„UDMR cere demisia ministrului de Interne, Marcel Vela, deoarece, prin decizia lui, a pus pericol toată ţara şi siguranţa populaţiei, a anulat toate rezultatele obţinute până acum prin introducerea măsurilor de prevenire şi combatere a epidemiei, a ignorat starea de urgenţă declarată de preşedinte şi măsurile de sănătate publică impuse de propriul Guvern”, a declarat Hegedus Csilla, purtătorul de cuvânt al partidului, pentru Mediafax.

AJUTOR ALIMENTAR. Parlamentul urmează să adopte măsuri speciale pentru protejarea celor mai vulnerabili cetățeni

Și președintele Klaus Iohannis s-a arătat indignat de acordul BOR-MAI în ceea ce privește măsurile de distanțare socială în perioada Sărbătorilor Parscale Ortodoxe. Ulterior, în cursul serii de miercuri, 15 aprilie, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că a fost stabilit un nou acord cu Patriarhul României, preafericitul Daniel, în care se aduc schimbări acordului anterior.