Trei localități din Ilfov ies din carantină! Restricțiile se ridică începând de joi seara

Publicat: 22/04/2021 | 23:07

Joi sera începând cu ora 22:00 alte trei localități din Ilfov ies din carantină. Este vorba despre Berceni, Dobroești și Otopeni.

Prefectura Ilfov anunță ieșirea din carantină, începând de joi seara de la ora 22:00, a localităților Berceni, Dobroești și Otopeni. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat, în şedinţa de joi, hotărâri de încetare a măsurii de carantină zonală pentru aceste localităţi. (CITEȘTE ȘI: 10 JUDEŢE DIN ROMÂNIA, PLASATE ÎN ZONA ROŞIE DIN CAUZA INFECTĂRILOR DE COVID-19. ÎN ILFOV SE MENȚINE CEA MAI MARE INCIDENȚĂ)

Incidenţa cazurilor de infectare cu coronavirus la mia de locuitori este joi de 5,95 în Berceni, 5,23 în Dobroeşti şi 5,59 în Otopeni. Berceni şi Otopeni au intrat în carantină din 18 martie, pentru o perioadă de 14 zile. Măsura a fost prelungită din 1 aprilie cu două săptămâni şi din 15 aprilie cu şapte zile.

Cinci localități au ieșit din carantină miercuri

Baloteşti, Mogoşoaia, Ştefăneştii de Jos, Gruiu şi Snagov au ieșit din carantină miercuri, de la ora 22,00.

În urma evaluării analizelor de risc ale comunităţilor din comunele Baloteşti, Mogoşoaia şi Ştefăneştii de Jos, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare a instituirii/ridicării carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată măsura de ridicare a carantinei pentru cele trei localităţi.

De asemenea, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov de miercuri au fost adoptate hotărârile de încetare a măsurii de carantină zonală pentru Gruiu şi Snagov.

(VEZI ȘI: S-A RIDICAT CARANTINA PENTRU GRECIA! CE TREBUIE SĂ FACĂ ROMÂNII CARE PLEACĂ ACOLO ÎN VACANȚĂ)

 

Sursa foto: Mediafax