Trei imigranți au terorizat călătorii din trenul Timișoara – Baia Mare

Publicat: 12/01/2020 | 16:20

Trei imigranți au terorizat călătorii din trenul Timișoara – Baia Mare. Tinerii au încercat să fure bunurile călătorilor.

Cei trei libieni ar fi fost urcaţi în tren de către Poliţia de Frontieră, trimişi către un centru de azil din Maramureş şi lăsaţi în grija controlorilor şi a şefului de tren. Însă, la un moment dat, aceștia au început să fure obiectele călătorilor.

„Pur și simplu se plimbau printre noi, parcă erau la supermarket în fața rafturilor și nu știau ce să aleagă, eram ca și o marfă pe raft pentru ei, așa încercau pe toată lumea să vadă de la cine pot fura. Noroc cu controlorii că nu i-au scăpat din ochi o clipă și s-au făcut scut între ei și pasageri, ca să nu fure imigranții bunurile pasagerilor”, a mărturisit un martor pentru  obiectiv-sm.ro.

Intervenţia şefului de tren a fost promptă, însă nu lipsită de probleme, pentru ca unul dintre cei trei libieni a devenit foarte violent, încercând să-l lovească pe şeful de tren şi arătându-i prin gestul că îi va tăia gâtul, precizează şi obiectiv-sm.ro. A fost nevoie de intervenția polițiștilor pentru a calma spiritele.

„În data de 11.01.2020, in jurul orei  16.45, în zona de responsabilitate a Sectorului  Poliției de Frontieră Valea lui Mihai, polițiștii de frontiera aflați în misiune pe comunicația Valea lui Mihai – Satu Mare au observat, în apropierea unui magazin la intrarea din localitate, trei cetățeni străini care nu își justificau prezența in zonă. Polițiștii de frontieră au efectuat verificări pentru a le stabili identitatea, în urma cărora au constatat ca persoanele in cauză sunt cetățeni libieni, în vârstă de 16 si 17 ani, posesori ai unor documente temporare emise de autoritățile române pentru solicitații de azil.

 De asemenea, s-a mai stabilit faptul că aceștia figurează ca fiind înregistrați  la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil ȘOMCUTA MARE – jud. Maramureș. Având în vedere că persoanele nu își justificau prezenta in localitate, au fost scoase din zonă și îndrumate spre centrul regional de cazare, fiind urcate în trenul care avea ca  destinația Baia Mare.  Facem precizarea ca persoanele respective nu necesitau escortă, întrucât acestea beneficiau de regim deschis si nu aveau limitat  dreptul de a se deplasa liber pe teritoriul țarii”, informează autorităţile.