Trei fetițe s-au înecat într-un lac din județul Iași! Micuțele aveau doar 6,7 și 10 ani

Publicat: 20/06/2020 | 20:38

Trei fetițe de 6, 7 și 10 ani au murit, astăzi, după ce s-au înecat într-un lac din județul Iași. Autoritățile le-au găsit, din păcate, fără suflare. 

La venirea pompierilor, s-au început căutările cu barca pe lacul de acumulare, iar cele două fetițe mai mici au fost găsite primele. Din nefericire, ele nu au răspunsul manevrelor de resuscitare, așa că a fost declarat decesul. La fel s-a întâmplat și în cazul celei de-a treia fete, care a fost scoasă din apă ceva mai târziu, tot fără suflare. 

Două dintre fetițe erau surori

Două dintre victime, în vârstă de 6 și 7 ani, erau surori, iar fetița mai mare era vecina lor. Toate trei locuiau în apropiere de barajul unde s-a întâmplat tragedia.  

„S-a anunțat că în Pârcovaci, localitatea Hârlău, la baraj, sunt trei copii, posibil înecați. După o jumătate de oră de căutare s-au găsit doi copii decedați, iar după alte căutări a fost găsit și al treilea copil”, a declarat Diana Cimpoeșu, șef UPU-SMURD Iași.

În acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și autoritățile vor stabili cum s-a produs tragedia. 

Acum nicio săptămână, un copil de 12 ani din județul Olt a fost găsit înecat în Balta Vlădila. Trupul neînsuflețit al minorului a fost găsit la aproximativ 12 metri de mal, la cinci metri adâncime. Cu o zi înainte de tragedia din Olt, un băiat de 14 ani a murit înecat într-un lac format într-o fostă balastieră din localitatea Poiana de Jos, județul Dâmbovița.