Trei angajate ale unor aziluri din Timiş, depistate cu COVID-19. Reacția DSP: “Până la ora actuală…”

Publicat: 25/04/2020 | 13:07

Trei angajate ale unor aziluri din județul Timiș au fost depistate cu COVID-19. Ele se aflau în izolare la domiciliu. DSP a început, deja, testarea personalului de îngrijire din respectivele centre. Până în prezent au fost efectuate 500 de verificări.

VEZI AICI: PANICĂ LA UN AZIL DE BĂTRÂNI DIN DÂMBOVIȚA. OAMENII SE TEM SĂ NU SE FI INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS DUPĂ CE O ÎNGRIJITOARE A FOST TESTATĂ POZITIV

Până la ora actuală, conform DSP Timiş, au fost testate un număr de aproximativ 500 de persoane şi au fost depistate pozitiv trei angajate ale acestor centre. Aceste persoane au fost în izolare la domiciliu şi nu au intrat în contact cu personalul şi cu persoanele asistate din centre. Trebuie menţionat faptul că sunt testaţi toţi angajaţii acestor centre care s-au aflat, timp de 14 zile, în izolare la domiciliu”, se arată în comunicat.

PLOIEȘTI. Asistentă medicală de la Spitalul Judeţean, confirmată cu Covid-19 / A fost pe tură cu aproape 40 de colegi

DSP Timiș a anunțat că potrivit ordonanţei “se instituie, pe perioada stării de urgenţă, măsura de izolare preventivă la locul de muncă sau în zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul angajat al centrelor pe o perioada de 14 zile. Perioada este urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă, prezenţa personalului în centru asigurându-se în ture/schimburi”.

NU RATA: 54 DE CAZURI DE COVID-19 ÎN AZILUL DIN RĂCARI. PRIMARUL A ANUNȚAT CĂ ESTE POSIBILĂ CARANTINAREA UNOR LOCALITĂȚI

Angajații azilelor vor putea reveni la muncă doar dacă rezultatul testului pentru coronavirus va fi negativ. Testările vor continua şi în perioada următoare pentru toţi angajaţii centrelor de îngrijire, care vor ieşi din perioada de 14 zile de izolare.