Transformarea incredibilă a unui om al străzii. Cum arată acum, după ce s-a tuns, spălat și a îmbrăcat haine noi. FOTO

Publicat: 23/04/2021 | 07:40

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a publicat, pe pagina oficială de Facebook, mai multe imagini cu un bărbat al străzii și o mică poveste emoționată.

Marian, căci așa se numește personajul din poveste, s-a dus să folosească Dușul Social, unde angajații l-au tuns și apoi a primit haine noi, iar rezultatul este spectaculos.

„La Dușul Social pentru bărbați se produc mari schimbări. De ținută, igienă și look. Pentru domnul Marian a fost o zi prielnică, s-a tuns, s-a bărbierit și a primit haine curate și încălțari.

Vă spunem atât: a fost fericit???? Vă reamintim adresa: Șoseaua Viilor, nr. 44, sector 5 – Duș Social pentru oamenii străzii – bărbați. Au loc „transformări” în bine????”, se arată în postarea pe Facebook.

Câți oameni ai străzii sunt în Capitală

Mii de oameni trăiesc pe stradă în Capitală Potrivit datelor Primăriei Capitalei, în 2019 au fost identificate 1.084 de persoane fără adăpost în București. Organizațiile neguvernamentale estimează un număr mult mai mare de oameni ai străzii: 5.000. Cert este că nu există un recensământ exact.

La acest moment, Direcția Generală de Asistență Socială din subordinea Primăriei București (DGASMB) are în evidență doar 822 de persoane. Trebuie să le ajute măcar pe acestea, dar și pe oricare altele care ajung pe stradă.

Citește și: Gestul copleșitor făcut de un om al străzii din București. A împărțit flori la doamne și domnișoare, chiar dacă nici nu are ce mânca – unii l-au acuzat că le-a furat din cimitire