Tragedie la Iași! Cinci femei și cinci bărbați au băut spirt contrafăcut și au murit

Publicat: 03/05/2020 | 09:54

Tragedie imensă la Iași, unde zece oameni și-au găsit sfârșitul la câteva zile după ce au băut alcool sanitar contrafăcut. Autorităţile au demarat o anchetă. (CITEȘTE ȘI: PESTE 700 DE OAMENI AU MURIT DUPĂ CE AU BĂUT O SUBSTANȚĂ PERICULOASĂ: ”AU VRUT SĂ UCIDĂ CORONAVIRUSUL”)

Nouă dintre cele zece persoane au fost găsite decedate în locuință, iar una și-a găsit sfârșitul la spital. (NU RATA: TEORIILE CONSPIRATIVE ALE LUI GIGI BECALI PRIVIND PANDEMIA DE CORONAVIRUS: „NU AU MURIT TOȚI DE COVID-19. AU BĂGAT LA MORGĂ VIRUSUL”)

Cea mai gravă situație a fost în comuna ieșeană Stolniceni Prăjescu, satul Brătești. Acolo, lunea trecută au murit trei persoane. Ulterior, miercuri, a mai decedat una. Trei bărbați și o femeie s-au intoxicat cu metanolul aflat în spirtul contrafăcut.

Alcoolul sanitar ucigaș se numește „SANTE MED” și are ca descriere „produs pentru igiena umană, dezinfectant general de uz extern”. După primele decese, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) au făcut verificări. Oamenii legii au ajuns la „numitorul comun”. Spirtul „SANTE MED”.

AFLĂ ȘI: ÎNCĂ UN CAZ COLECTIV. CINCI OAMENI AU MURIT ÎN URMA UNUI INCENDIU DINTR-UN CLUB. SISTEMUL DE PREVENIRE NU ERA FUNCȚIONAL

Câteva sticle au fost duse la analize, iar rezultatul a fost cât se poate de clar. În loc de alcool etilic în conținut era alcool metilic. Imediat polițiștii au retras toate sticlele de spirt „SANTE MED” de pe piață. Zeci de sticle au ajuns pe mână oamenilor legii, însă la fel de multe au ajuns în rândul populației. La Stolniceni Prăjescu lucrurile sunt destul de clare. Toți cei care au murit au băut spirt. O sticlă de „SANTE MED” de 500 de ml costa 12 lei. Un preț mic pentru dependenții de alcool. Toată lumea din zonă știe că spirtul se bea ca pe apă, potrivit bzi, citat de rtv.net.

Polițiștii sub coordonarea procurorului de caz au deschis un dosar penal în acest caz.