Tragedie în Iași. Un copil de 12 ani a murit ars după ce a încercat să își facă un selfie

Publicat: 05/08/2020 | 18:58

Un băiat de 12 ani din Pașcani, județul Iași, și-a găsit sfârșitul, în cursul zilei de marți, 4 august, după ce stătuse peste trei săptămâni în comă după un accident îngrozitor pentru că a încercat să își facă un selfie.

Citește și: Declarația uluitoare a bărbatului din Cluj care și-a ucis fiul: „Mi-a zis că, dacă nu-l omor eu, se sinucide“. Psiholog: „Poate fi reală”

Adolescentul se afla la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, acolo unde medicii au încercat să îi salveze viaţa. Anunţul decesului a fost făcut public chiar de mama copilului. „Prinţişorul nostru a pierdut lupta cu viaţa… A luptat până în ultimul moment. E sus în Cer alături de îngeri… Vei fi mereu alături de mami şi tati, care te vor iubi şi dincolo de cer. Dumnezeu să te ierte, dragul nostru! Drum lin spre cer”, a scris aceasta.

Cum s-a petrecut accidentul

Conform presei locale, băiatul a suferit arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului Alexandru Gabriel Vieru a fost ars de viu în gară după ce s-a urcat pe un vagon. Pe data de 12 iulie, Alexandru se plimba cu bunicul său. Tânărul şi-a rugat bunicul să-i dea nişte prune din copac, moment în care s-a urcat pe un vagon.

Nu rata: Efectele devastatoare ale exploziei din Beirut. Peste 200.000 de oameni au rămas fără case. Libanul, la un pas de foamete

În câteva momente, din cauza formării unui arc electric, corpul băiatului a fost cuprins de flăcări. Acesta a căzut la pământ sub privirile disperate ale bunicului său, care 1-a resuscitat până la venirea ambulanţei.

Bunicul său nu auzit decât un pocnet, moment în care şi-a strigat nepotul. Niciun răspuns. Când s-a apropiat de vagon, s-a îngrozit. Alexandru era întins pe jos, cuprins de flăcări. A scos hainele băiatului şi cu propriul corp a stins flăcările care îi mistuiau întreg corpul.