Tragedie în Giurgiu. Un băiat de 14 ani a fost găsit înecat în Dunăre

Publicat: 25/06/2020 | 16:01

Un adolescent de 14 ani a fost găsit înecat în Dunăre în comuna giugiuveană Gostinu. Nenorocirea s-a petrecut miercuri, 24 iunie, în Sfânta zi de sărbătoare.

O informație primită de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vlașca” al județului Giurgiu, preciza că, în urma unui apel la 112, se solicita căutarea unui copil în vârstă de 14 ani, posibil înecat în Dunăre. Totul se întâmpla pe 24 iunie, în ziua Nașterii Sf. Ioan Botezătorul (Sânziene).

CITEȘTE ȘI: Nor de praf foarte toxic deasupra Cubei! Ce a cauzat fenomenul extrem

Ajunși la fața locului, scafandrii au început operațiunile de căutare în zona indicată de cetățenii prezenți în zonă și, după aproximativ 20 de minute, au găsit copilul. Acesta a fost preluat de echipajele medicale, însă, din nefericire, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicul declarând decesul.

CITEȘTE ȘI: De ce a murit Ionuţ Popa! Fostul antrenor de la UTA Arad suferea de o maladie cumplită

Alin, căci așa se numea băiatul, provine dintr-o familie cu mulți copii din Gostinu, el fiind, de altfel, cel mai mare. În ziua fatidică a ieșit la joacă cu mai mulți prieteni, uitând, se pare, că în locul ales pentru scaldă se produc, mai tot timpul, vârtejuri.

„A sărit în apă, deși nu știe să înoate, și l-a tras vârtejul la fund…Nimeni nu a mai avut ce să îi facă nici cum să-l salveze. În locul în care a sărit Alin este un abrupt de vreo doi metri, după câțiva metri în care apa e mică, la mal. Acolo a mai murit, acum vreo doi ani, un copil. Un altul a murit acum vreo șapte ani, tot tras de vârtej, dar în altă zonă. Se știu aceste zone cu vârtejuri, dar, uite, necazul, când e să se întâmple, se întâmplă”, au declarat mai mulți locuitori din Gostinu.

CITEȘTE ȘI: Vești proaste! Decizia luată de Nelu Tătaru după numărul-record de cazuri de astăzi: „De la 1 iulie…”

Alin ar fi trebuit să susțină, anul viitor, examenul de Evaluare Națională și să ajungă la unul dintre liceele giurgiuvene. Învăța bine, era un copil ascultător și respectuos, iar familia din care făcea parte este o familie muncitoare, care nu a creat niciodată probleme. Acum, cu toții se pregătesc de înmormântare, fiind ajutați atât de locuitorii satului, cât și de autorități, cu cele necesare.