Tragedie în Constanța. Patronul restaurantului Beirut, primul „Colectiv”, a murit în închisoare

Publicat: 18/05/2021 | 12:57

George Karam, patronul restaurantului Beirut din Constanța, locul unde în 2014 trei tinere aveau să ardă de vii, a murit în închisoare. Recent bărbatul ceruse suspendarea executării pedepsei de 8 ani, o lună și zece zile pe care o avea de ispășit, pe motive medicale.

Patronul de la Beirut suferea de mai multe afecțiuni medicale, printre care și insuficiență cardiacă, ulcer gastroduodenal și alte afecțiuni cauzate de vârsta înaintată. El fusese condamnat la închisoare. în 20 noiembie 2019, scrie Replicaoline.

Ce s-a întâmplat în 2014

Bărbatul a intrat în vizorul procurorilor după tragedia din aprilie 2014, atunci când un incendiu a cuprins întreg restaurantul “Beirut”, pe care acesta îl avea în proprietate, iar trei fete și-au pierdut viața, arzând de vii, după ce au rămas blocate într-un vestiar de la mansardă, cu doar un an înainte de tragedia de la Colectiv.

Două dintre acestea Nicoleta Vasiliţeanu şi Mihaela Tucă, erau dansatoare, iar Nicoleta Cengher era cântăreață, urmând să organizeze un spectacol pentru clienții localului. O a patra dansatoare, Nicoleta Buirencu, a scăpat cu viaţă, fiind găsită inconştientă pe scări.

După ani întregi cercetări, anchetatorii au dispus trimiterea lui George Karam în judecată, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere din culpă, una privind infracțiunea de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, a infracţiunii de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora – forma agravată, a infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, a infracţiunii de construirea fără autorizaţie într-o zonă construită protejată, a infracţiunii de primire în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă, precum şi a 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură private, potrivit comunicatului transmis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la condamnarea definitivă a acestuia.

Astfel, pe data de 20 noiembie 2019, acuzatul a primit sentința finală de 8 ani și o lună condamnare cu executare, alături de alte nume implicate în afacerile ilegale pe care acesta l-a desfășurat.

Imediat după condamnare, George Karam a încercat să se sustragă de la ispășirea pedepsei, ascunzându-se la pensiunea sa din Cluj, unde a fost găsit o lună mai târziu.

Citește și: INFORMAȚII EXPLOZIVE ÎN CAZUL TRAGEDIEI DIN CONSTANȚA, UNDE 3 ARTISTE AU ARS DE VII. AZI SE DĂ SENTINȚA DEFINITIVĂ ÎN DOSARUL BEIRUT