Tragedie în Baia Mare! O altă tânără însărcinată, diagnosticată cu COVID-19, a murit

Publicat: 01/08/2020 | 09:18

Tragedie în Baia Mare! O altă tânără însărcinată, diagnosticată cu COVID-19, a murit. Se pare că femeia ar fi refuzat tratamentul care putea să-i salveze viața. 

Femeia a ajuns la spitalul din Baia Mare în urmă cu două săptămâni. Medicii i-au pus atunci un diagnostic: dublă pneumonie. Ulterior, tânăra de 31 de ani a fost testată pentru coronavirus, iar rezultatele analizelor au fost pozitive.

Doctorii au vrut să îi dea tratamentul specific COVID-19, însă, femeia a refuzat din motive religioase. În cele din urmă, a fost convinsă să ia tratamentul, dar a fost pea târziu. Starea ei de sănătate s-a agravat rapid, iar tânăra însărcinată a murit la Teraie Intensivă. (CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT A FĂCUT ANUNȚUL. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU TERASELE ȘI CLUBURILE DIN ROMÂNIA: „NU NE REFERIM DOAR LA LITORAL”)

“S-au respectat protocoalele, iar cadrele medicale au făcut tot ce a fost posibil pentru a-i salva viața, inclusiv transplant de plasmă, însă starea i s-a degradat și a decedat. A avut mai multe boli asociate, inclusiv obezitate.

La început a fost reticentă cu privire la tratament. Acolo până la urmă medicii au convins-o să i se administreze tratamentul. Are o confesiune religioasa care nu-i permitea anumite tratamente medicale”, a transmis purtătorul de cuvânt al CJSU, Dan Bucă.

Coronavirus România

Până astăzi, 31 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 50.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 27.007 pacienți au fost declarați vindecați și 4.433 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.295 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. (VEZI ȘI: MASCA DEVINE DE LA 1 AUGUST OBLIGATORIE ȘI LA MARE. CUM PUTEM SĂ NE INFECTĂM LA PLAJĂ ȘI ÎN LOCURILE AGLOMERATE. MEDIC: „ACESTE PARTICULE PE CARE NU LE VEDEM…”)

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 654 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Totodată, 2.343 de persoane infectate cu COVID-19 au murit.