Tragedie în apropiere de Caracal. Un copil de 12 ani s-a înecat în Balta Vlădila

Publicat: 14/06/2020 | 13:31

Un copil de 12 ani din Olt a fost găsit înecat Balta Vlădila. Trupul neînsuflețit al minorului a fost găsit la aproximativ 12 metri de mal, la cinci metri adâncime.

Echipa de scafandri a ISU Olt, cu o autospecială pentru transport scafandri și echipamente la locul intervenției și două ambarcațiuni, două autospeciale de primă intervenție și un echipaj SMURD, din cadrul Detașamentului Caracal, au intervenit noaptea trecută, în comuna Vlădila.

Citește și: Nou focar de COVID-19 în România. Peste 31 de muncitori din Brăila, depistați pozitiv cu noul coronavirus

Din păcate, echipajul cu medic de la Serviciul de Ambulanță Olt, sosit în sprijinul pompierilor, nu a putut decât să constate decesul copilului.

Doi copii înecați în doua zile

În cursul zilei de sâmbătă, un băiat de 14 ani a murit, sâmbătă, înecat într-un lac format într-o fostă balastieră din localitatea Poiana de Jos, informează ISU Dâmboviţa.

Nu uita de: ANM, avertizări în lanţ! Vară istorică în România. Aproape toată ţara e sub cod portocaliu

Tricoul şi încălţămintea băiatului au fost găsite pe marginea lacului, iar pompierii şi scafandrii l-au căutat mai multe ore pe minor.

„La locul evenimentului au fost mobilizate mai multe echipaje de căutare-salvare, o autospecială de intervenţie şi ambulanţa SMURD de la Garda Potlogi şi două echipaje cu două bărci pneumatice de la Detaşamentul de Pompieri Târgovişte. Având în vedere suprafaţa mare a acumulării de apă, peste 200 metri pătraţi, şi adâncimea apei, aproximativ şase metri, au fost solicitaţi şi scafandrii”, precizează reprezentanţii ISU Dâmboviţa.

După ce scafandrii au scos din apă corpul copilului înecat, s-a încercat resuscitarea, însă băiatul nu a mai putut fi salvat.